stabilna vlada

Stier o zahtjevima Bartulice: Naši timovi će uskladiti program

09.05.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Zastupnik i član Nacionalnog odbora HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je u četvrtak kako je uvjeren da će timovi HDZ-a i DP-a uskladiti program vlade, referirajući se na zahtjeve koje je član Predsjedništva DP-a Nikola Bartulica iznio za podršku novoj Plenkovićevoj vladi

„Kao što su do sada sve faze uspješno završene, sasvim sigurno da će naši timovi uskladiti program vlade koji će biti prezentiran u Saboru i dobiti potporu saborske većine”, rekao je Stier novinarima nakon predstavljanja programa i kandidata HDZ-a za izbore za Europski parlament.

Mislim da će to biti uspješna vlada desnoga centra, koja će odraziti ono što je bila volja hrvatskih birača na izborima 17. travnja, dodao je.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić kaže da nije čuo što je Bartulica izjavio o zahtjevima pa ne može komentirati.

„Mi smo u razgovorima s Domovinskim pokretom, dogovorena je vladajuća većina i stabilna vlada, tek kada vidim što je rekao mogu komentirati”, izjavio je Bačić.

Bartulica je na konferenciji za novinare nabrojao točke za koje će tražiti da budu uvrštene u koalicijski sporazum HDZ-a i DP-a kao preduvjet za podršku budućoj vladi. To su zaustavljanje "ideološke kolonizacije", otvaranje novih konzularnih ureda za južnoameričke iseljenike, istraga o pandemiji covida i osnivanje muzeja žrtava komunizma u Zagrebu.