repovi nakon polufinala

Tuchel ističe naklonost prema Kraljevskom klubu; pomoćni sudac se ispričao

09.05.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Velika pogreška linijskog sudca u samoj završnici utakmice zapečatila je sudbinu Nijemcima

Uzvratna utakmica drugog polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka ponovno je dokazala kako je Real Madrid mačka s devet života. Nakon što je na Allianz Areni utakmica završila 2:2, Los Blancosi su na domaćem terenu uspjeli preokrenuti utakmicu u posljednjim minutama nakon što su primili gol u 68. minuti. Joselu, koji je u igru ušao u 81. minuti, zabija dva pogotka, prvi u 88. minuti i drugi u 91. te šalje Real Madrid na Wembley.

No, utakmica nije privedena kraju u miru i u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, dešava se vrlo sporna situacija. Naime, linijski sudac, nakon duge lopte u šesnaesterac domaćina, odmah označava sporno zaleđe, ali prerano jer do lopte na posljetku ne dolazi igrač Bayerna već Ferland Mendy te pritom loptu šalje na nogu De Ligta koji postiže pogodak.

Thomas Tuchel imao je komentare na spornu situaciju.

'Mislim da je ovo što se dogodilo protiv svih pravila modernog nogometa. Pomoćnik je taj koji je prvi pogriješio jer je odmah podignuo zastavicu u situaciji u kojoj nije mogao biti siguran da je to ispravno. Morate imati muda, hrabrost, da podignete zastavicu u takvoj situaciji, a nakon svega je i glavni sudac zaustavio igru nakon što je shvatio da smo uspješno završili akciju. Čisto sumnjam da bi ovo dosudio da je obrnuta situacija bila u pitanju.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: ArenaSport

Linijski sudac je nakon utakmice uputio isprike nizozemskom braniču Bayerna koji je postigao sporni zgoditak, no prekasno.

'Prihvaćamo isprike, ali nije vrijeme za ovakve stvari, ovo je polufinale Lige prvaka. Suci moraju biti na najvišoj razini, oni moraju biti koncentrirani. Nije dovoljno ispričati se.'

Finale na Wembleyju će biti susret Real Madrida i Borussije Dortmund te će se igrati 1. lipnja.

  • +13
Real Madrid - Bayern, polufinale Lige prvaka (8.5.2024.) Izvor: EPA / Autor: J.J. Guillen