novi odbor

'Slučaj skandal' čovjeku koji je odveo Španjolsku do svjetske i europske titule

30.04.2024 u 15:39

Bionic
Reading

Španjolska vlada u utorak je imenovala bivšeg izbornika Vicentea del Bosquea za čelnika novog odbora koji nadzire skandalima opterećeni nogometni savez zemlje (RFEF), rekla je ministrica sporta Pilar Alegria.

Španjolska, koja će biti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2030., prošli je tjedan najavila osnivanje posebnog odbora za nadzor RFEF-a dok upravno tijelo ne održi nove izbore.

FIFA i UEFA priopćile su da pomno prate situaciju s velikom zabrinutošću.

Ovaj potez uslijedio je nakon višemjesečnih skandala, uključujući istragu o korupciji i smjenu njenog šefa Luisa Rubialesa nakon što je bez dopuštenja poljubio usta igračice Jenni Hermoso tijekom ceremonije dodjele nagrada na terenu nakon trijumfa španjolskih nogometašica na Svjetskom prvenstvu u Sydneyju prošle godine.

Del Bosque je vodio španjolsku mušku reprezentaciju do njihovog prvog naslova Svjetskog prvenstva 2010. godine, a nakon toga osvojio je za Španjolsku drugo uzastopno europsko zlato dvije godine kasnije.

Del Bosque je također osvojio dvije krune u Ligi prvaka i dva naslova u La Ligi u četverogodišnjem boravku na čelu Real Madrida od 1999. godine.