anketa tportala

Nešto se veliko sprema na Poljudu; novi trener Hajduka trebao bi biti stranac, ali…

30.04.2024 u 13:41

Bionic
Reading

Iako sezona u SuperSport HNL-u još nije gotova, sve se više spominje mogućnost da će novi trener Hajduka biti stranac

To se pogotovo potencira nakon dolaska novog predsjednika Ivana Bilića na čelo splitskog kluba. Od dana u kojem je Hajduk napustio predsjednik Lukša Jakobušić te je ubrzo nakon njega smijenjen trener Mislav Karoglan, bilo je jasno da čelni ljudi rade na tome da jako ime sjedne na klupu. Pravo i trajno rješenje trebao je biti Ivan Leko, ali sve je po pitanju njega otišlo u pogrešnom smjeru...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ukratko, kako se doznaje iz izvora bliskih Hajduku, na klupi žele stručnjaka koji će donijeti titulu prvaka, a usput potpuno afirmirati mlade igrače iz Hajdukovog omladinskog pogona. I upravo u tom procesu važan je trenutačni privremeni trener Jure Ivanković jer je stigao upravo kako bi vodio kadetsku momčad i pripremao mlade igrače na prelazak u seniore. Jasno je da se nešto veliko sprema na Poljudu, ali pitanje je i iznosa godišnje plaće. Jer poznato strano ime košta jako puno!

To bi zapravo bio savršen plan. No prvo treba naći trenera…

I tu se postavlja pitanje ima li na tržištu koji strani trener da je slobodan i da ima želju raditi na Poljudu, u klubu u kojem je prioritet titula prvaka, na koju čekaju od 2005. godine?

Je li to možda Paolo Tramezzani, a koji je po mišljenju mnogih ostavio najbolji dojam na Poljudu od stranih trenera, ili je to Valdas Dambrauskas, kojeg zazivaju navijači?

Ili će novi trener biti stranac debitant u Hrvatskoj, što je navodno želja novog predsjednika Bilića.

Spominje se i ime Slovenca Matjaža Keka, a neki zazivaju i dolazak na klupu stručnjaka iz BiH Vahida Halilhodžića, koji je i sam, putem tportala, poručio da još nije u mirovini te kako ima 'volje i želje ući u novi projekt'. Potvrdio je, osim toga, da 'ima puno prijatelja u Splitu s kojima je u kontaktu'.

U našoj anketi pitamo vas koji bi stranac od 'poznatih' lica bio najbolje rješenje na klupi Hajduka?

  • +3
Predstavljanje novog predsjednika Uprave HNK Hajduk Ivana Bilića Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL