nova pojačanja

Golman Gašper Krošelj po četvrti put u Medveščaku

01.08.2017 u 20:07

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka, koji će sljedeće sezone igrati u EBEL-u, pojačali su se golmanima Gašperom Krošeljem i Vitom Nikolićwm te slovačkim napadačem s iskustvom igranja u NHL-u Jozefom Balejem

Gašper Krošelj (30) je u zagrebačkom klubu branio u tri navrata. U Medveščak je prvi puta stigao 2006. godine kada je za klub branio u IEL-u i Prvenstvu Hrvatske. Nakon kratke epizode u Slaviji Krošelj se 2008. ponovno vraća u zagrebački 'brlog' gdje je ostao naredne tri sezone, a posljednje dvije branio je u EBEL-u. Treći boravak u Medveščaku zbio se u sezoni 2015./'16.  kada je odradio 28 utakmica u KHL-u, a iste je sezone osvojio Svjetsko prvenstvo Divizije 1A sa Slovenijom postavši Najboljim golmanom turnira. Prošlu je sezonu odradio u švedskom AIK-u, a imao je priliku braniti i na Svjetskom prvenstvu te kvalifikacijama za Olimpijske igre.  

'Gašpera svi znamo iz njegova vremena provedenog ovdje. On dolazi na poziciju golmanske jedinice. Smatramo da je elitni golman za ligu EBEL-ova ranga i trebao bi nam dati šansu da pobijedimo u mnogim utakmicama. Jako sam sretan što smo ga vratili u Zagreb', rekao je sportski direktor kluba Aaron Fox.

  • +12
KHL Medveščak - Dinamo Moskva Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Potvrđeno je i kako će sljedeće sezone golmansku liniju dodatno osnažiti rođeni Zagrepčanin Vito Nikolić, 19-godišnjak koji je juniorsku karijeru nakon KHL Mladosti nastavio u slovačkim Topolčanyjma i Dubnici prije prelaska u Maribor. Prošlu je sezonu nastupao za Medveščak u EBYSL-u, a stalni je član i nacionalne vrste do 20 godina.

Jozef Balej (35) je u sezoni 2003./'04. odigrao četiri susreta za Montreal Canadiense te 13 za New York Rangerse. Bilježio je te sezone Balej odlične brojke i u AHL-u gdje je u 60 susreta upisao 62 bodova što ga je 2004. godine dovelo na All-Star utakmicu te lige. Prošle sezone skrasio se u švicarskom NLB-u postigavši 44 boda u 43 utakmice, a posljednji mjesec prije završetka sezone bio je u Ambri-Piotti zajedno s Gordiejem Dwyerom i sadašnjim trenerom Medveščaka Cameronom. U dugovječnoj karijeri odigrao je i šest utakmica za reprezentaciju.

'Jozef je odličan napadač s vrhunskim udarcem i velikom vjerojatnošću pogodaka. Ima jako puno profesionalnog iskustva, a prošle je sezone u švicarskoj B ligi bilježio prosjek od boda po utakmici te je kraj sezone proveo u momčadi s Dwyerom i Cameronom. Obojica su o njemu govorila biranim riječima. On je pravi profesionalac u vrhunskoj formi i vrlo kompetitivnog duha', rekao je Fox.