HOLIVUDSKA MILJENICA

Dakota Johnson najavila povratak ovih hit tenisica iz 70-ih

09.05.2024 u 09:34

  • +3

Dakota Johnson

Izvor: Profimedia / Autor: TATIANAK / BACKGRID / BACKGRID USA / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Jednostavne linije, retro dizajn i elegantne kombinacije boja karakteriziraju Cortez tenisice brenda koje se ponovno nalaze u fokusu zahvaljujući holivudskoj ljubimici

Preskočivši ovogodišnje izdanje glamuroznog bala Met Gala u New Yorku, Dakota Johnson svejedno se pojavila na ulicama Velike jabuke.

Sa glumačkim kolegom Pedrom Pascalom ovog je tjedna stigla na set svog novog filma, romantične komedije 'Materialists', a pritom je svu pozornost osigurala zanimljivim odabirom obuće.

Kombinaciju predimenzioniranog sakoa crne boje i još jedne prozirne haljine, kakve posljednjih mjeseci obožava nositi, vješto je kombinirala s hit tenisicama iz 70-ih.

Predstavljene davne 1972. godine, tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Münchenu, tenisice Cortez brenda Nike na poseban način obilježile su pop kulturu. Brojnima su ostale upamćene po kultnoj fotografiji glumice Farrah Fawcett na skateboardu, ali i kao model na stopalima oskarovca Toma Hanksa u filmu 'Forrest Gump'.

U vremenima kada modnom scenom uvjerljivo dominiraju retro modeli tenisica, bilo je za očekivati da će američki sportski div lansirati nove verzije ovih legendarnih tenisica, čijoj će novoj popularnosti nesumnjivo doprinijeti i holivudska zvijezda.

Odabir Johnson činila je smeđa verzija Nikeovih cortezica, a na setu filma ugledana je u još jednim kultnim tenisicama Nikea, modelu Daybreak premijerno lansiranom 1979. godine.