najjeftinije parkiranje

Stariji od 65 u ovom gradu platit će samo jedan euro za mjesečnu parking kartu

30.04.2024 u 11:40

Bionic
Reading

Parkiranje je postalo pomalo luksuz u više-manje svakom hrvatskom gradu, no jedan se potrudio da parkiranje vozila ne predstavlja nešto nedostižno jednoj od najranjivijih skupina društva

Zahvaljujući izmjeni odluke o visini naknade za parkiranje koju su ovih dana usvojili gradski vijećnici, Grad Belišće svojim će umirovljenicima omogućiti jeftino parkiranje.

Naime, gradovi diljem zemlje sat parkiranja naplaćuju otprilike najmanje jedan euro pa naviše. No, Grad Belišće osigurao je starijim sugrađanima povlasticu zbog koje će, ukoliko su stariji od 65 godina, parkiranje plaćati tek jedan euro mjesečno. Moći će kupiti i polugodišnju kartu za šest te godišnju parking kartu za 12 eura. Inače, cijena parkiranja po satu iznosi 0,40 eura u prvoj te 0,30 eura u drugoj zoni Belišća, piše Mirovina.hr.

Stanari u prvoj zoni naplate, kao i zaposlenici tvrtki s više od sto zaposlenih, mjesečnu će kartu moći kupiti za pet eura. Polugodišnja karta stoji 30, a godišnja 60 eura. Najveću povlasticu dobili su građani stariji od 65 godina koji će moći parkirati za samo jedan euro mjesečno.

“Za osobe koje su napunile 65 godina i više predložili smo cijenu od eura za mjesec, odnosno šest eura za šest mjeseci i 12 eura za godišnju kartu”, rekao je na sjednici Gradskog vijeća upravitelj Službe za organizaciju parkirališta i naplatu parkiranja, Marko Anić.

No nisu svi zadovoljni zbog ove odluke Grada Belišća, koji je parkiranje počeo naplaćivati prije nešto više od mjesec dan pa je tako u tijeku 7 do 19 sati i subotom od 7 do 13 sati.

Belišćani su ljutiti jer je Belišće dosad bio jedini grad koji nije naplaćivao parkiranje građanima. Zato je Grad donio izmjene prema kojima se parkiranje naplaćuje 0,40 eura u prvoj te 0,30 eura po satu u drugoj zoni. Povlaštene karte prije izmjene odluke koštale su dvostruko više, dok stariji građani nisu imali nikakvu povlasticu.

“O svemu ovome će svi naši sugrađani i oni koji u Belišće dolaze i ovdje rade biti na vrijeme obaviješteni. Obavijesti će biti izvješene i objavljene i na stranicama Grada. Potičem sve zainteresirane da obrate pažnju na navedene izmjene, jer se tiču doista velikog broja građana”, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.