S KBC-a REBRO OBJAVILI

'Djevojčica je pod sedativima, još je uvijek životno ugrožena, ali ovdje ima najveće šanse za oporavak'

01.03.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Na konferenciji za novinare o stanju teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice s Paga, koja je sinoć primljena u KBC Zagreb, u petak je rečeno da je 'ozbiljno, ali stabilno'

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić kazao je da je djevojčica politraumatizirana te se nalazi na odjelu koji pruža najveće šanse za oporavak od ovakvih povreda.

Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb, kazao je da su trenutno zadovoljni stanjem ozlijeđene djevojčice. Smatra da je zbrinuta na optimalni način od prvog zbrinjavanja u Zadru do sada. Politraumatizirana je, kaže, ali je stanje zadnjih 12-13 sati stabilno, zbog čega su zadovoljni situacijom.

Nije mogao govoriti više o kliničkoj slici bolesnice, kazavši tek da ima ozljede glave koje su ozbiljne.

'Stanje je još uvijek životno ugroženo, duboko je sedirana, ali je u induciranoj komi i na respiratoru. Kritična faza će trajati još koji dan', poručio je Novak.

Nije mogao reći hoće li biti trajnih posljedica za zdravlje djevojčice jednom kad se oporavi, ali je izrazio nadu da neće.