UBIJENO DEVET POLICAJACA

Predsjednik Tadžikistana: Napade izveli militanti bliski IS-u

06.09.2015 u 20:57

Bionic
Reading

Predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon izjavio je u nedjelju da su napade na policiju prije dva dana izveli militanti bliski idejama džihadista Islamske države s ciljem podrivanja njegove vlasti, objavili su lokalni mediji

Prema policijskim podacima, u oružanim napadima u petak u glavnom gradu Dušanbeu i nedalekom gradu Vadatu ubijeno je devet policajaca.

Pobunjenici, na čelu s otpuštenim bivšim doministrom obrane general Abduhalimom Nazarzodom, potom su pobjegli u planinski klanac, gdje su ih okružile snage sigurnosti, a u okršaju je ubijeno 13 pobunjenika, po tvrdnjama policije.

Rahmon je u nedjelju u Vadatu okupljenim građanima rekao da su napade izveli 'teroristi nečiste savjesti kako bi destabilizirali stanje u zemlji' i ustvrdio da pobunjenici 'imaju iste ciljeve kao Islamska država', kako su ga citirali tadžikistanski mediji.

Policija je u nedjelju objavila da je uhitila skupinu vojnih časnika, aktivnih i umirovljenih, te nekoliko civila u Dušanbeu i obližnjem selu za koje tvrde da su pomagali Nazarzodi, javili su mediji.