DVIJE KVALIFIKACIJE

Oca koji je bacio djecu s balkona terete za četiri pokušaja ubojstva na podmukao način

01.03.2019 u 18:02

Bionic
Reading

Od kada se u nedjelju ujutro predao policiji i rekao 'bacio sam svoju djecu s balkona', monstruozni otac s otoka Paga (54) nije progovorio niti jednu riječ. Kroz sve faze postupka u kojem ga zastupa odvjetnik iz Zadra po službenoj dužnosti Branimir Zorica šutio je kao 'zaliven', piše Zadarski list

Što je 54-godišnjaka nagnalo na dosad nezapamćeni čin trebao bi u što skorijem vremenu utvrditi konzilij liječnika psihijatara u Zagrebu vještačenjem koje je zatražilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO).

'Tim psihijatara vještaka utvrdit će njegovo duševno stanje u inkriminirano vrijeme. Vještačenjem će se utvrditi što je prethodilo kaznenim djelima, te je li osumnjičenik u vrijeme njihova počinjenja bio ubrojiv, odnosno je li bio svjestan svojih postupaka i je li znao što je radio'', kazao je Duško Berović, glasnogovornik ŽDO-a u Zadru, prenosi Zadarski list.

Zasad nije poznato ni je li otac strašna nedjela počinio pod utjecajem alkohola ili opijata jer nalazi krvi i urina još nisu stigli u tužiteljstvo.

Tužiteljstvo oca s Paga sada tereti za četiri teška pokušaja ubojstva na podmukao način.

'Dvije su kvalifikacije. Na podmukao način i zbog posebno ranjive dobi. U pitanju su malodobna djeca i podmukao način jer ih je digao za spavanja i bacio dole', rekao je Berović, javlja Zadarski list.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

'Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvoro djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio sa terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom', stoji u priopćenju ŽDO-a u Zadru.