peti po redu

Kreće 'Hod za život', ovaj vikend u Osijeku

07.05.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Ove subote, 11. svibnja, počet će peti po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku pod geslom "Glas rođenih za život nerođenih", u Osijeku će se sudionici okupiti u 10 sati na lijevoj obali Drave, kod Pješačkog mosta, i krenuti u šetnju gradom, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare

"Miroljubivim hodom kroz Osijek, radosno i uz pjesmu, poslat će se poruka da je svaki život važan", rekla je Dora Kujek, članica organizacijskog tima Hoda za život Osijek.

Njezin kolega Luka Blagojević istaknuo je kako je pravo na život temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava.

"Istraživanja pokazuju da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna financijska pomoć, umjesto da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlaz iz teške situacije", rekao je Blagojević.

Lidija Blagojević, koordinatorica organizacijskog tima inicijative, istaknula je da iz godine u godinu, osim rastućeg broja sudionika, raste i broj gradova u kojima se organizira Hod za život, tako da će ove godine u tome sudjelovati 15 gradova.