POSAO ILI ZADOVOLJSTVO

Klemm uklizao u prosvjed jer mu je propao posao s HRT-om? 'To su stare udbaške fore'

16.01.2018 u 15:30

Bionic
Reading

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske kuće i jedan od vođa prosvjeda u šatoru koji je prošlog četvrtka bio i među prosvjednicima na Prisavlju tražeći da HRT skine s programa film 'Ministarstvo ljubavi', nije dobio posao za osiguranje pet HRT-ovih centara (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar). Posao je na natječaju dobila potkraj prošle godine tvrtka Bilić-Erić

Iako se po prisavskim hodnicima može čuti to da je Klemmova prisutnost na prosvjedu udovica branitelja bila motivirana poslovnim, a ne domoljubno-umjetničkim motivima, on to oštro demantira.

'Ma nema to veze s vezom. To su stare udbaške fore. Činjenica je da je HRT udovicama na sastanku obećao da će biti mjesec dana rasprave o filmu i da će se tek onda vidjeti kako dalje. Ovako ih je izigrao i ja sam im odlučio dati potporu', kazao je Klemm za tportal.

HRT je, podsjetimo, potkraj studenog prošle godine raspisao natječaj za usluge tjelesne zaštite za pet centara procijenjene nabavne vrijednosti 5.496.930 kuna bez PDV-a. Na natječaj su stigle četiri ponude; uz Klemm sigurnost i Bilić-Erića, prijavili su se AKD zaštita i Sigurnost iz Osijeka.

Potkraj prosinca na Prisavlju je donesena odluka da se odabere Bilić-Erić, čija je ponuda bila najniža (5.496.880 kuna), jedina unutar gabarita što ih je tražio HRT, ali i jedina koja je bila pravovaljana i imala svu potrebnu dokumentaciju.

Klemm je pak ponudio točno onoliko koliko je HRT bio predvidio natječajem, 5.496.930 kuna bez PDV-a, ali kada su krenuli zbrajati sve ponuđene stavke, utvrdili su da je njegov troškovnik za 2018. i 2019. krivo zbrojen te, umjesto 5.496.930 kuna, treba iznositi 5.571.674 kune. Zbog toga je Klemm pozvan da to ispravi, što je i učinio, a utvrdilo se da mu nedostaje i dio dokumentacije.

  • +17
Prosvjed udovica iz Domovinskog rata pred HRT-om zbog prikazivanja filma Ministarstvo ljubavi Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Da sam htio dostaviti potpunu dokumentaciju, dostavio bih je. S HRT-om imam drugi posao izvanrednih usluga. Ne volim miješati poslovno i privatno i to što sam bio na prosvjedu nema veze s poslom', zaključio je Klemm.

U veljači prošle godine HRT je bio raspisao natječaj za osiguranje spomenutih centara koji je trebao obuhvatiti devet mjeseci 2017. godine. Posao na natječaju tada je dobio Klemm, ali je natječaj poništila Državna komisija za javnu nabavu nakon žalbe AKD zaštite, koja je do kraja 2017. čuvala HRT.