svađa na mrežama

Dalija Orešković 'spustila' Vanđeliću: Da si, Damire, moj suprug...

28.03.2024 u 20:41

Bionic
Reading

Nastavlja se svađa i prepucavanje političara preko društvenih mreža, nakon što je čelnik Republike Damir Vanđelić rekao da 'Zoran Milanović ne bi izdržao 15 minuta Peščenici, nego da bi dobio dva šamara i zašutio'

Na tu njegovu izjavu reagirala je čelnica Možemo! Sandra Benčić i poručila mu da od muških kolega protukandidata očekuje da prestanu normalizirati nasilje i nazivati jedni druge maminim dečkima i slabićima te ih je pozvala da se ponašaju kao odrasli i da budu dobar primjer mladima. Na tu njenu objavu odgovorio je Vanđelić.

'Poštovana Sandra, prema ženama, djeci i slabijima s poštovanjem i nježnošću. Prema, nasilnicima, fizičkim i verbalnim, uvijek treba jednakom mjerom. Probao sve, ne ide drugačije. Meni je neprihvatljivo da moju kćer ili suprugu netko naziva narikačom i da sam suprug Dalije ili Marijane, Milanović bi se trebao javno ispričati prije nego stanem mirno pored njega', napisao je.

  • +21
Dalija Orešković Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Na to je, pak, u dvije objave na društvenoj mreži X odgovorila Dalija Orešković, čelnica stranke 'Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom'. U prvoj izjavi napisala je: 'Da si, Damire, moj suprug, partner, netko, žene ti ne bi bile bespomoćna bića koja u svakoj prilici žele ili trebaju zaštitu muškarca. Bio bi muško koji je ponosan na snagu žene koja stoji pored njega. I pustio bi šutke da ta žena vodi svoje bitke, bilo da zadaje ili prima udarce'. Dvije minute kasnije, napisala je i sljedeću objavu:

'Da si, Damire, političar koji respektira žene po onome za što su sposobne, pa tako i nas koje smo se u politici istaknule oštrinom kritika prema drugima, ne bi nas svrststavao u svoje uske svjetonazorke okvire. Možda bi iz našeg držanja nešto i naučio. E da si Damire, ali nisi'.