VRIJEDI PROBATI

Izbrisali ste poruke na Facebooku, ali ih želite nazad? Postoji rješenje

07.05.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Izbrisali ste poruku na Facebooku i žalite zbog svoje odluke? Evo nekoliko stvari koje možete pokušati

Bez obzira na to jeste li čistili svoj inbox ili bili ljuti na nekoga, vjerojatno ste barem jednom u životu izbrisali poruku na Facebooku, odnosno Messengeru i požalili zbog toga. Dakle što se događa ako je želite nazad?

Jeste li možda arhivirali poruku?

Ako tražite cijeli razgovor, a ne samo jednu poruku unutar razgovora, prvo mjesto na koje trebate otići su arhivirane poruke.

Budući da su gumbi za Izbriši i Arhiviraj u aplikaciji jedan ispod drugog, možda ste mislili da ste nešto izbrisali, a zapravo je to arhivirano. Ako napustite grupni chat, Facebook ga također automatski arhivira umjesto da ga izbriše. Na kraju krajeva, pronalaženje skrivenih poruka na Messengeru nije ništa novo.

Da biste došli do arhiviranih poruka na računalu, idite na Facebook i kliknite na ikonu Messenger u gornjem desnom kutu. Odaberite Vidi sve u Messengeru.

Kliknite ikonu s tri točke pored razgovora. S padajućeg izbornika odaberite Arhivirani razgovori. Pomaknite se dolje da vidite možete li pronaći poruku koja vam je potrebna. Da biste vratili chat u pristiglu poštu, kliknite ikonu s tri točke pokraj njega i odaberite Unarchive.

U mobilnoj aplikaciji Messenger postoje dva načina za pronalaženje arhiviranih poruka. Prvi je traženje imena drugih ljudi u chatu. Da biste to učinili, pokrenite aplikaciju Messenger na svom telefonu. U traku za pretraživanje upišite ime osobe u chatu koji nedostaje. Čak i ako ste ga arhivirali, on će se pojaviti na popisu ispod trake za pretraživanje. Dodirnite za otvaranje.

Drugi način je da idete izravno na arhivirane razgovore. Pokrenite aplikaciju Messenger. Dodirnite ikonu 'hamburgera' (tri crtice) u gornjem lijevom kutu. Dodirnite Archive (arhiva). Ako pronađete chat i želite ga vratiti u pristiglu poštu, dugo pritisnite i odaberite Unarchive.

Ako ovom metodom ne možete pronaći poruke koje tražite, vjerojatno ste ih izbrisali. Ali ne gubite nadu - još uvijek možete isprobati neke druge stvari.

Kako oporaviti izbrisane poruke u Messengeru na Androidu?

Androidi pohranjuju podatke iz predmemorije iz gotovo svake aplikacije koju koristite. Dakle, ako koristite Messenger na svom telefonu s Androidom, postoji dobra šansa da ćete moći kopati dovoljno duboko da pronađete izbrisane razgovore.

Ako već nemate instaliran upravitelj datoteka, preuzmite ga iz trgovine Google Play. Upravitelji datoteka nemaju univerzalno sučelje, no ono što možete napraviti u svakom od njih je otići na internu pohranu ili SD karticu > Android > podaci > com.facebook.orca > cache > fb_temp. Unutar te mape možete pronaći razgovore iz svoje nedavne povijesti i možda locirati izbrisanu poruku koja vam je potrebna.

Nažalost, ako koristite iPhone, puno je teže pristupiti sigurnosnoj kopiji telefona za korespondenciju s Messengerom. U toj situaciji možda ćete morati isprobati iPhoneov alat za oporavak podataka treće strane.

Kako oporaviti izbrisane poruke na Facebooku iz sigurnosne kopije?

Facebook ne zadržava izbrisane poruke. Nakon što se odbace, više ih nema. Ali ako ste stvorili sigurnosnu kopiju prije brisanja onog što tražite, one će i dalje biti tamo.

Ovako možete pronaći sve svoje sigurnosne kopije datoteka: otvorite Facebook na radnoj površini ili pametnom telefonu (koraci su isti). Kliknite svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu stranice. Odaberite Postavke i privatnost iz izbornika, a zatim ponovno Postavke.

Na bočnoj traci izbornika Postavke i privatnost pomaknite dolje do Preuzmi svoje podatke. Odaberite ga i dobit ćete poruku Preuzmi informacije o profilu u centru za račune. Pritisnite gumb Nastavi.

Na stranici Centra za račune moći ćete vidjeti svoje nedavne sigurnosne kopije, koje mogu uključivati i one izbrisane. Samo kliknite gumb Preuzmi za pohranjivanje i pregledavanje informacija na računalu. Isti postupak i opcije dostupni su na Androidu i iOS-u, pojašnjava Makeuseof.

Važno je napomenuti da Facebook sprema ove datoteke samo nekoliko dana nakon vašeg zahtjeva. Dakle, ako je sigurnosna kopija starija od tjedan dana, nećete je moći preuzeti.

Ako je prošlo neko vrijeme, a datoteka sigurnosne kopije nije u vašim preuzimanjima, možete je lako pronaći pretraživanjem računala. Naziv datoteke obično će biti facebook-[vaše korisničko ime jednom riječju].zip.