OVE SUBOTE, 26.06.2021.

Utrka '162 stube' i ove godine s humanitarnim karakterom

23.06.2021 u 12:35

Bionic
Reading

U subotu 26. lipnja, s početkom u 9 sati ujutro, održat će se u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF, 14. Cestovna utrka '162 stube'

Ove će se godine, po 14. put, održati Cestovna utrka '162 stube'. Riječ je o utrci dužine 4200 metara, u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF, koja započinje pred dekanatom Medicinskog fakulteta, u ulici Šalata 3, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve, Rockfellerove i Novakove ulice, kao i Schlosserovih stuba.

Na ovaj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja 'Andrija Štampar', a u stazu su uključene i stube, točnije njih 162, po kojima je utrka i dobila ime. Natjecatelji će biti podijeljeni u četiri kategoriji: MEF Woman, MEF Man, ABSOLUTE Woman i ABSOLUTE Man.

Utrka 162 stube Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Staza će biti obilježena uz prisustvo brojnih volontera koji će navigirati natjecatelje i pružati im podršku. Utrka će po prvi puta imati humanitarni karakter, a sva sredstva prikupljena od simbolične natjecateljske kotizacije u iznosu od 30 kuna, namijenjena su za pomoć obitelji djelatnika Medicinskog fakulteta čiji je dom teško stradao u potresu u Čučerju.

Prijave će biti na licu mjesta od 7 do 8:30 na dan utrke ili na linkovima:

MEF Man/Woman https://stotinka.hr/hrv/utrka/4266/prijava_na_utrku

ABSOLUTE Man/Woman https://stotinka.hr/hrv/utrka/4267/prijava_na_utrku