supersport hnl

Osijek sredio Rijeku i osigurao nastup u Europi; pogledajte golove

19.05.2024 u 21:37

Bionic
Reading

U derbiju pretposljednjeg 35. kola SuperSport HNL- a nogometaši Osijeka su na svojoj Opus Areni pobijedili Rijeku 2-0 (1-0) i tako osigurali četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Konferencijsku ligu

Po jedan gol Osijek je postigao u svakom poluvremenu. Roko Jurišić je bio strijelac u petoj, a Anton Matković u 72. minuti.

Osječani su žestoko otvorili utakmicu te su veliku šansu za gol imali u drugoj minuti. Kombinirali su Matković i Mierez, ali argentinski napadač nije stigao do lopte i udarca.

Rijeka se u tom trenutku spasila, ali nije u šestoj minuti kada je petljala gostujuća obrana i golman Rijeke Labrović, a sve je iskoristio Jurišić koji je zabio za 1-0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka se mogla ekspresno rezultatski vratiti, ali je u 13. minuti Obregon pogodio vratnicu kada je pucao iz blizine, malo iskosa.

Do kraja poluvremena se igralo otvoreno. Obje su momčadi nekoliko puta zaprijetile, ali na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćeg sastava.

  • +19
Osijek - Rijeka, SuperSport HNL (19.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Miroslav Slafhauzer

Na početku drugog dijela dva puta je zaprijetila Rijeka. Prvo slabije Banda, a potom u 54. minuti Grgić što je bila vrlo dobra šansa za goste.

Igralo se otvoreno s obje strane, a utakmica je odlučena u 72. minuti. Opet je pogriješila obrana Rijeke, a domaću pobjedu zapečatio je Matković.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kolo prije kraja Osijek ima tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su Osječani osigurali i novi izlazak na europsku scenu.

Rijeka je upisala već četvrti prvenstveni poraz u nizu te joj ostaje uzvratna utakmica finala SuperSport Kupa da bi začinila uspješnu sezonu. Na Rujevici Rijeka i Dinamo igraju u srijedu (18 sati, MAXSport1, MAXtv) nakon 0-0 u prvom susretu.

Napomenimo i to kako su u 35. kolu Hrvatske nogometne lige djeca u pratnji nogometaša na svim utakmicama izašla su na terene u majicama Plazma Sportskih igara mladih, koje 21. svibnja obilježavaju dan osnivanja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju I u Sloveniji, čiji su savezi ovog vikenda na isti način pružili podršku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore