kakav spektakl

Ludnica na Poljudu! Almeida dvaput zabio, 'lokosi' izjednačili u posljednjim sekundama

24.09.2017 u 21:44

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 10. kola Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk i Lokomotiva na Poljudu su odigrali 2:2. Kakva je drama bila na terenu govori i činjenica da su dva gola pala u sudačkoj nadoknadi

Zbog ovakvih utakmica obožavamo nogomet! Filozofija je jednostavna, dajte nam golova! A Hajduk i Lokomotiva u svom su ogledu odlučili sve to začiniti i totalnom dramom do posljednjih sekundi!

Od samog se početka dalo naslutiti da će na Poljudu biti vatreno. Hajduk je krenuo po pobjedu, morali su 'bili' prekinuti niz od dva neugodna poraza, a Lokomotiva se iz utakmice u utakmicu diže, nanizala je dvije pobjede i nije imala namjeru predati se samo tako. 

Autor: youtube

'Lokosi' su zaprijetili već u 13. minuti. Ivan Krstanović je sjajno izbio u kontru, našao se sam pred Stipicom, ali je njegov udarac otišao pored gola. Hajduk uzvraća u 35. minuti. Erceg je uzdrmao vratnicu, potom Savvas puca glavom, ali Šunjić je uspio loptu izbiti s gol-crte!

  • +14
Hajduk - Lokomotiva 2:2 Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

U 44. minuti Ivanušec je izborio loptu na sredini terena i krenuo u kontru, sam je izbio pred Stipicu. Golman Hajduka izvrsno je reagirao te je uspio obraniti njegov udarac! 

U nastavku smo vidjeli čak četiri gola! Prvo je Karačić u 61. minuti mogao 'potopiti' Hajduk. Iznenada mu je došla jedna odbijena lopta, pucao je iz prve, bez razmišljanja, no lopta odlazi pored gola. Samo četiri minute kasnije Lokomotiva je povela, a u glavnoj je ulozi ponovno bio Karačić.

Karačić je prošao po desnoj strani, ubacio je u šesnaesterac Hajduka gdje je Krstanović pucao iz prve lijevom nogom i 'probio' Stipicu. Lokomotiva je od 65. minute povela 1:0!

Autor: youtube

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Hugo Almeida ušao je u 72. minuti, a samo nekoliko desetaka sekundi kasnije zabija za 1:1!

Autor: youtube

Portugalac je na svom debiju u 'bilom' dresu zaradio zvižduke navijača, a sada je postao - junak. Prvo je u 81. minuti pokazao da još nije za mirovinu. Primio je loptu na prsa, leđima okrenut golu Lokomotive, okrenuo se i pucao iz prve. Vidi se da je majstor... No, majstor je i Šemper, lagano je obranio Portugalčev pokušaj.

A onda drama u posljednjim trenucima utakmice.

Prvo je Almeida u 90. zabio za vodstvo Hajduka 2:1. Said je izveo korner, a Portugalac je glavom zakucao u gol. S tribina Poljuda čulo se skandiranje 'Hugo! Hugo!', no slavlje je počelo prerano.

Autor: youtube

'Lokosi' nisu odustajali, Radonjić je povukao po lijevoj strani, ubacio u šesnaesterac. Stipica je izbio loptu, ali samo do Luke Capana koji u doslovno posljednjim sekundama utakmice zabija za 2:2! Kakav spektakl! Sjajna utakmica!

Autor: youtube