ozljede 'skrojile' sastav

Lino Červar 'prelomio'; ovo su hrvatski rukometaši koji će zaigrati na SP-u

08.01.2019 u 16:22

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo koje se od 10. d0 27. siječnja igra u Njemačkoj i Danskoj

'Prije nego što pročitam koji igrači idu za München, htio bih reći da nam se unatrag posljednjih nekoliko dana ozlijedio Leon Šušnja, naš pivot koji nam je izuzetno bitan i u obrambenom sustavu', započeo je izbornik Lino Červar objavu sastava. Uh, ne može bez ozljeda, a Šušnja je na pripremnim utakmicama s Crnom Gorom i Italijom praktički 'zacementirao' mjesto prvog pivota. I Červar se nada da bi se Šušnja mogao oporaviti za vrijeme SP-a...

'Stanje mu je bolje, ali jednostavno nije spreman, pa smo umjesto njega odlučili voditi mladog Halila Jaganjca koji je već bio s nama, ali ako Šušnja bude ozdravio, napravit ćemo tu zamjenu jer nam je on važan u svim obrambenim sustavima', zaključio je Lino Červar.

Tako na SP u Njemačkoj/Danskoj putuje 18 igrača, a njih 16 Červar može prijaviti. Dvojica će biti rezerve...

Osvrnuo se Červar potom i na naše protivnike u prvom krugu SP-a.

  • +6
Pripremna rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Španjolska je europski prvak, ali i zemlje poput Japana i Bahreina, a posebno Japan, mogu biti nagazna mina', oprezan je Lino koji napominje:

'Makedonija će sigurno biti motivirana i imat će puno navijača poput nas. No, mi smo koncentrirani na Island, to je prva utakmica i sigurno će biti teška. Sada su nam Islanđani u fokusu, ali naravno da pratimo druge kao što i oni prate nas. Ne zaboravimo da se naša grupa križa sa 'skupinom smrti' u kojoj su aktualni svjetski prvaci Francuzi i domaćin Njemačka, pa je put prema završnici jako, jako težak. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo napraviti rezultat.'

Istaknuo je Červar i toliko hvaljeni kult reprezentacije. U rukometu najčešće nije bilo problema, barem ne kad je Lino na izborničkoj funkciji.

  • +12
HEP Croatia Cup - rukomet: Hrvatska - Italija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Moram to reći, nismo htjeli nikoga povrijediti i svakome smo lijepo objasnili zašto. Nitko nije bio uvrijeđen, svi su rekli da će držati palčeve i navijati za našu reprezentaciju. Oni će se priključiti svojim klubovima u trenažne procese i s te strane će nam biti lakše ako ih budemo morali zvati. Bolje tako nego da sjede na tribini u Münchenu', zaključio je Lino Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi krug SP-a igra u Münchenu u skupini B s Islandom (11.1.), Japanom (13.1.), Makedonijom (14.1), Bahrainom (16.1.) i Španjolskom (17.1.).

Hrvatski reprezentativci za SP u Njemačkoj/Danskoj

  • Golmani: Marin Šego, Ivan Stevanović
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić
  • Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida
  • Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić Krešimir Kozina
  • Lijevi vanjski: Damir Bičanić, Ivan Slišković, Halil Jaganjac, Alen Blažević
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić
  • Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković