Rekordni iznosi

Krenula nikad viđena aukcija memorabilija Kobea Bryanta, a na popisu 86 predmeta nalazi se i jedan jako vrijedan kojem se baš nitko nije nadao!

27.04.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon što je krajem siječnja ove godine u padu helikoptera smrtno stradao Kobe Bryant svako malo pojavi se vijest o prodaji njegovih memorabilija

Tako se doznaje kako je tragedije u kojoj je smrtno stradao Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, na aukciji je ukupno ponuđeno 86 predmeta vezanih bivšu zvijezdu Los Angeles Lakersa u kojima je proveo 20 sezona uz osvojenih pet naslova NBA prvaka.

Ono što zvuči pomalo nevjerojatno jest podatak kako se u na najnovijom ponudi Bryantovih memorabilija nalazi i posebno izrađen šampionski NBA prsten iz 2000. godine, inače prvi koji je Kobe osvojio u karijeri (2000, 2001, 2002, 2009, 2010.), a doznaje se kako ga je poklonio svojoj majci Pam Bryant. Takvom predmetu zaista se nitko nije nadao jer je poznato kako NBA zvijezde i njihova obitelj takve predmete ni za kakav novac ne bi dali. No, zna se kako jedno vrijeme Kobe i roditelji nisu razgovarali te ih je zbog svađe (razlog je bila njegova supruge Vanessa, op.a.) odbio financijski pomagati tako da je majka, kako je sama rekla, bila prisiljena prodati dio memorabilije koja se igrom slučaja sada našla na aukciji.

Uz spomenuti šampionski NBA prsten na aukciji se nalaze i tenisice koje je nosio u seriji NBA finala 2001. godine protiv Philadelphije kada su nakon poraza u prvoj utakmici upisali četiri uzastopne pobjede te su obranili titulu prvaka. Svakako tenisice imaju posebnu vrijednost jer je Philadelphia Bryantov rodni grad...

'Iskreno vjerujemo kako se radi o najvećoj zbirci Bryantovih memorabilija na jednom mjestu', kazao je za američki ESPN Ken Goldin iz aukcijske kuće Goldin Auctions.

Poznato je kako će aukcija trajati do 16. svibnja, a osim spomenutog šampionskog NBA prstena, koji je svakako najvrijedniji eksponat, Bryantovi obožavatelji moći će se natjecati za velik broj dresova u kojima je igrao, ali i jedan poseban prsten.

Naime, na aukciji će se naći i 14-karatni zlatni prsten s osam dijamanata te ugraviranim imenom Bryant u spomen na niz od osam pobjeda američkog košarkaškog Dream Teama na putu do olimpijskog zlata 2012. u Londonu. (dar USA Basketballa).

'Nadamo se kako će se cijene spomenutih memorabilija kretati od 500 pa sve do 100.000 američkih dolara', dodao je Goldin.

No, nema sumnje kako bi dva spomenuta prstena mogla postići i puno veću cijenu. Pogotovo to vrijedi za šampionski NBA prsten koji je 2001. godine osvojio s Los Angeles Lakersima. Drugi od ukupno pet koliko ih je osvojio u karijeri…