MASTERS U AUGUSTI

Jordan Spieth poput Tigera Woodsa

13.04.2015 u 13:04

Bionic
Reading

Američki 21-godišnji golfer Jordan Spieth ostvario je jednu od najuvjerljivijih pobjeda na Mastersu u Augusti, jednom od četiri Grand Slam turnira, na kojem je izjednačio rekord Tigera Woodsa.

Na putu prema svom prvom velikom trofeju, Jordan Spieth je četverodnevnu borbu na jednom od najslavnijih američkih golf igrališta završio u 270 udaraca, 18 manje od prosjeka za taj teren, te izjednačio rekord Tigera Woodsa iz 1997. godine, koji je u svom tadašnjem trijumfu na istom mjestu bio tek nekoliko mjeseci mlađi od Spietha.

Mladi Amerikanac je na četiri udarca iza sebe i diobi drugog mjesta ostavio trostrukog pobjednika Mastersa sunarodnjaka Phila Mickelsona i Britanca Justina Rosea, jednog od dvojice igrača koji se Spiethu tijekom četiti dana natjecanja uspio u bilo kojem trenutku približiti na tri udarca zaostatka.

Najbolji igrač svijeta, Sjeverni Irac Rory McIlroy osvojio je četvrto mjesto ostavši šest udaraca iza pobjednika, a osvajač 14 Grand Slam naslova i bivši četverostruki pobjednik Auguste Tiger Woods završio je na diobi 17. mjesta i 13 udaraca iza Spietha.

Osim što je postao vlasnikom zelenog sakoa, kojeg je novi pobjednik Mastersa dobio od branitelja naslova sunarodnjaka Bubbe Watsona, Spieth je iz Auguste otišao bogatiji za 1,8 milijuna dolara, koliko je ove godine iznosila pobjednička nagrada. Drugoplasirani Mickelson i Rose podijelili su iznos od 1,76 milijuna koliko su zajedno iznosile nagrade za drugo i treće mjesto.

Masters u Augusti bio je prvi od četiri Grand Slam turnira u sezoni. Prvi sljedeći je US Open koji je na rasporedu u lipnju, a ove će se godine igrati na terenu Chambers Bay smještenom u saveznoj državi Washington i udaljenom 60-ak kilometara od Seattlea.

U srpnju će se golferi boriti za naslov na British Openu, a u kolovozu na PGA Championshipu koji će ove godine biti odigran na igralištu Whistling Straits u saveznoj državi Wisconsin.