DOGOVOREN TRANSFER

Ipak ništa od povratka u Dinamo; nakon šest godina napušta Otok i seli u Tursku

02.05.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Borna Barišić nakon šest godina igranja za slavni Glasgow Rangers odlazi iz Škotske te nastavlja karijeru u turskom Trabzonsporu

Borna Barišić odradit će još ovih nekoliko tjedana u dresu Glasgow Rangersa te će po isteku ugovora imati slobodne papire i bez odštete preseliti se u Tursku, točnije potpisat će ugovor s Trabzonsporom. Daily Record navodi da je Trabzonspor 'stavio bogatu ponudu na stol' za Barišića, a prema istom izvoru Slavonac će navodno potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još 12 mjeseci.

Predsjednik Trabzonspora Ertugrul Dogan nije želio potvrditi dogovor s Barišićem, no istaknuo je kako se nada da će uskoro zaključiti nekolicinu poslova. Barišić je nastupao za BSK iz Bijelog Brda, Dinamo, Lokomotivu i Osijek, iz kojeg je 2018. godine u transferu vrijednom 2,45 milijuna otišao u Rangers. Dosad je sa škotskim velikanom osvojio tri trofeja.

S obzirom na tvrdnje Daily Recorda o 'bogatoj ponudi', Barišiću bi ugovor s Trabzonsporom, u financijskom smislu, mogao biti najbolji u karijeri.

U klubu iz Trabzona vrlo vjerojatno će ga dočekati suigrač iz reprezentacije Mislav Oršić, za razliku od Filipa Benkovića, koji se na kraju sezone vraća u Udinese.

Neko vrijeme Barišića se spominjalo kao veliku želju Dinama, što bi značilo njegov povratak u Maksimir, ali na kojem nije dobio pravu priliku, već je kao posuđeni igrač nastupao za Lokomotivu.

Od 2017. godine dio je hrvatske reprezentacije, za koju je odigrao 35 utakmica te postigao jedan pogodak.