ždrijeb play-offa

Dinamo izbjegao Zvezdu; prvo mora proći Mađare, a onda bi igrao protiv pobjednika iz najslabijeg para kojeg je mogao dobiti

01.09.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su doznali ime suparnika u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a već ovog utorka (op.a. 1. rujna), Uefa je odredila i parove play-offa. Dinamo je imao puno sreće, a osim toga, uzvratnu utakmicu igra i na svom stadionu

Kao što je najavljeno u Nyonu je u utorak 1. rujna održan ždrijeb play-offa Lige prvaka. Podsjetimo, u 3. pretkolu snage će odmjeriti mađarski klub Ferencvarosi TC i GNK Dinamo. Utakmica je na rasporedu 16. rujna s početkom u 19 sati na stadionu Groupama Arena u Budimpešti (TV prijenos na kanalu Arenasport, MAXtv). Igra se jedna utakmica u ovoj fazi kvalifikacija.

Ukoliko Plavi uspješno prođu 3. pretkolo, protivnik Dinama u posljednjoj fazi kvalifikacija bit će pobjednik dvoboja Qarabağ (AZE) - Molde (NOR). U play-off fazi igraju se dvije utakmice. Tako je Dinamo ipak izbjegao Crvenu zvezdu o čemu se najviše pisalo.

Play-off runda igra se na dvije utakmice, a termini prvih utakmica su 22. i 23. rujna, dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Dinamo bi gostovao u prvoj utakmici, a uzvrat je u Zagrebu.

Molde je četverostruki prvak Norveške, s kojim je Dinamo igrao u 3. pretkolu Lige prvaka 2015. godine i izbacio ga zahvaljujući većem broju golova u gostima (1:1, 3:3).

Qarabag iz Agdama pet je puta bio prvak Azerbejdžana za koji nastupa bivši igrač Hajduka Filip Ozobić, a najvrijedniji igrač je Francuz Abdelah Zoubir.

Parovi play-offa Lige prvaka (Champions Path)

  • Karabag (Aze) ili Molde (Nor) - Dinamo (HRV) ili Ferencváros (MAĐ)
  • Olympiacos (GRE) - Crvena zvezda (Srb) ili Omonia (Cip)
  • Maccabi Tel-Aviv ili Dinamo Brest - Salzburg (AUT)
  • Slavia Praha (ČEŠ) - Young Boys (Švi) ili Midtjylland (Dan)

League Path

  • Krasnodar (Rus) - Benfica (POR) ili PAOK (GRE)
  • Gent (Bel) ili Rapid Beč (Aut) - Dynamo Kyiv (UKR) ili AZ Alkmaar (NIZ)

Naravno, ukoliko prije toga Dinamo i Crvena zvezda uspješno odrade svoje susrete 3. pretkola.

Hrvatski prvak će u 3. pretkolu gostovati kod mađarskog Ferencvarosa. Taj je dvoboj na rasporedu 16. rujna od 19 sati, uz prijenos na Arenasportu (MAXtv), ustvari kao i sve utakmice ostalih hrvatskih klubova u kvalifikacijama za Europsku ligu. Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

  • +23
Dinamo - Osijek, 3. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX