za fanove Sigourney Weaver

'Umišljeni junaci' i 'Djevojka u parku' - dva filma sa Sigourney Weaver u glavnoj ulozi koja ne smijete propustiti

14.11.2022 u 08:22

Bionic
Reading

Premda zasigurno manje poznati od 'Osmog putnika', 'Avatara' ili 'Istjerivača duhova', i 'Umišljeni junaci' i 'Djevojka u parku' svidjet će se kako fanovima Sigourney Weaver, tako i općenitim zaljubljenicima u samu sedmu umjetnost

Velika većina nas kad čuje ili pročita ime 'Sigourney' odmah pomisli na čuvenu holivudsku glumicu Sigourney Weaver, a zatim zasigurno i na hrabru zapovjednicu Ellen Ripley iz Scottovog kultnog horora Osmi putnik.

Ipak, njezina bogata karijera, kako to obično biva, skriva i neke filmove na koje bi itekako valjalo baciti (gledateljsko) oko. Filmove kao što su...

Umišljeni junaci

U središtu Umišljenih junaka (Imaginary Heroes), drame iz 2004. godine te redateljskog prvijenca Dana Harrisa, nalazi se obitelj Travis.

Matt Travis (Kip Pardue) na prvi pogled sretan je te u društvu podosta popularan srednjoškolac pred kojim se nalazi blistava plivačka karijera. Međutim, kada Matt jednog dana neočekivano počini samoubojstvo, teški teret njegove odluke, ali i pitanje pronalaska povoda takvom činu, past će na ostatak obitelji - mlađeg brata Tima (Emile Hirsch), sestru Penny (Michelle Williams), oca Bena (Jeff Daniels) te majku Sandy (Sigourney Weaver), a koja biva prisiljena pronaći neki način nošenja s tragedijom.

Potresan te izrazito emotivan i kontemplativan, Umišljeni junaci jedan je od onih filmova koji vas ne mogu ostaviti ravnodušnima!

Djevojka u parku

Djevojka u parku (The Girl In the Park), drama iz 2007. godine te još jedan filmsko-redateljski prvijenac - ovoga puta kazališnog redatelja, scenarista te dramatičara Davida Auburna (Dokaz) – pred gledatelja stavlja životnu tragediju Julije Sandburg (Sigourney Weaver), žene koja se i nakon šesnaest godina još uvijek svakodnevno bori s teretom traumatičnog nestanka svoje (tada) trogodišnje kćeri Maggie u njujorškom Central Parku.

Kada jednog dana krajnje povučena Julia slučajno susretne Louis (Kate Bosworth), relativno nestabilnu mladu ženu šarolike prošlosti koju će kasnije i uzeti "pod svoje"; u njoj se ponovno budi nada kako će još jednom ugledati svoju nikad prežaljenu kćer, ali i davno ugašena želja za životom, i to kao posljedica mogućnosti da je Louis, zapravo, Maggie...

U odlično odglumljenoj (u ovom smislu valjalo bi pohvaliti Weaver i Bosworth), inteligentno napisanoj te redateljski općenito iznenađujuće "zreloj" Djevojci u parku - baš kao i u Umišljenim junacima - možete uživati putem streaming servisa Pickbox NOW!