OTVORILA DUŠU

Teški dani za Gabi Novak: 'Snalazim se u poluuništenom stanu. Imala sam upalu pluća, ležala sam pored pacijenata s koronavirusom’

18.04.2020 u 20:16

Bionic
Reading

Naša velika glazbena ikona Gabi Novak imala je zdravstvenih problema zbog kojih je završila na odjelu gdje su bili smješteni i oboljeli od koronavirusa. Preplašena 83-godišnjakinja sada je sve ispričala za javnost

U svom posljednjem razgovoru s medijima cijenjena glazbena diva Gabi Novak otvorila je dušu i sasvim iskreno prepričala sve što joj se događalo posljednjih tjedana.

‘Kako sam? Što da vam kažem? Snalazim se u poluuništenom stanu. Imala sam upalu pluća, ležala sam pored soba u kojima su smješteni pacijenti s koronavirusom. Jedva sam se izvukala’, rekla je za Dnevni Avaz.

Istaknuta 83-godišnjakinja prije nekoliko je tjedana zbog upale pluća završila u bolnici, a tamo ju je dočekao novi šok. U rano nedjeljno jutro poput mnogih je Zagrepčana doživjela šok prilikom snažnog potresa.

Osim toga u bolnici je, kako kaže, bila u neposrednoj blizini oboljelih od smrtonosnog virusa Covida-19.

‘Veoma ružno... Potres me je zadesio u bolnici. I, evo, sad sam u svojoj kući. Ne znam gdje bih započela, jer majstori su zauzeti, dimnjaci su se srušili, čekamo što ćemo s grijanjem, kada će se napraviti... Uglavnom sam u jednom jako i rijetko tužnom vremenu. Ne samo ja, nego čitav Zagreb. U izolaciji smo svi. Mislim da se pandemija neće dugo smiriti’, rekla je pa dodala: ‘Bože dragi, možda će nas ovo ponovo sjediniti. Zajedno prolazimo pakao, čitav svijet’.

Glazbena diva objasnila je da ima dana kada nije dobro i kada joj je potreban mir i samoća da dođe k sebi.

‘Pokolebam se, povučem se, isplačem to. Zašutim, uvučem se u neku samoću. Ali, opet čovjek u toj samoći dođe do sebe. Ako znaš iskoristiti samoću, onda u njoj moraš tražiti sebe da vidiš dokle si došao. Samoća nije bijeg, već ti služi da dođeš do vlastite spoznaje. Samoća je čišćenje‘, zaključila je.

  • +43
Zagrebačka katedrala nakon potresa Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL