OD 'BRIDGERTONA' DO 'ERICA'

Svi noviteti: Ovo su serije i filmovi koje ćemo gledati u svibnju

01.05.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Ljubitelji 'Bridgertona' napokon dolaze na svoje jer u svibnju stiže treća sezona ove popularne serije, a Netflix donosi i 'A Man in Full', seriju temeljenu na istoimenom romanu Toma Wolffea s Jeffom Danielsom u glavnoj ulozi. Na Amazonov servis stiže 'The Idea of You', romantična drama s Anne Hathaway, a na HBO Max treća sezona odlilčne serije 'Komičari'

Shardlake, Disney+, 1. svibnja

Ova četverodijelna drama, temeljena na prvom romanu iz Sansomove serije, jeziva je whodunnit avantura, smještena u Englesku u 16. stoljeću tijekom raspuštanja samostana. Shardlakeov zaštićeni život odvjetnika preokreće se naglavačke kada mu Cromwell naloži da istraži ubojstvo jednog od njegovih povjerenika u samostanu u udaljenom gradu Scarnsea. Povjerenik je prikupljao dokaze za zatvaranje samostana i sada je imperativ za Cromwellov politički opstanak da Shardlake riješi ubojstvo i zatvori samostan. Cromwell inzistira na tome da ga u Scarnsea prati Jack Barak te se dvojac susreće s neprijateljstvom, sumnjom i paranojom redovnika koji se boje za svoju budućnost i čini se da neće prezati ni pred čim da bi sačuvali svoj red.

Shardlake Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

The Idea of You, Prime Video, 2. svibnja

Film je snimljen prema istoimenoj hvaljenoj, suvremenoj ljubavnoj priči istog imena 'The Idea of You'. U središtu je Solène (Anne Hathaway), 40-godišnje samohrane majke koja započne neočekivanu romansu s 24-godišnjim Hayesom Campbellom (Nicholas Galitzine), pjevačem benda August Moona, najzgodnijeg boy benda na planetu. Kada Solène mora pratiti svoju kćer tinejdžericu na glazbeni festival Coachella nakon što je njezin bivši suprug odustao u zadnji tren, slučajno susreće Hayesa, a između njih dvoje odmah počinju frcati iskre. Započinju burnu romansu, no Hayesov status superzvijezde uskoro počinje predstavlja neizbježan izazov za njihovu vezu, a Solène otkriva da bi život pod svjetlima reflektora mogao biti teži nego što je očekivala.

The Idea of You Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

A Man in Full, Netflix, 2. svibnja

Temeljena na istoimenom romanu Toma Wolffea, serija prikazuje uspon i pad golemog carstva. Jeff Daniels glumi nemilosrdnog kralja nekretnina Charlieja Cokera, a on, unatoč tome što je veći dio svoje karijere bio na vrhu svijeta, gleda kako je tvrtka koju je izgradio došla na rub propasti. Daniels predvodi glumačku postavu u kojoj su Diane Lane, Lucy Liu, Bill Camp...

A Man in Full Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Komičari (Hacks), 3. sezona, HBO Max, 2. svibnja

Priča o mračnom mentorskom odnosu između Debore Vance, legendarne komičarke iz Las Vegasa, i pomalo razmažene, izopćene 25-godišnjakinje.

Hacks, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Vesela šestorka (Six Is Not A Crowd), HBO Max, 2. svibnja

Carolina i Damián stvoreni su jedno za drugo, ali imaju različite ideje o seksu i ljubavi. Ako žele biti zajedno, morat će naučiti mnogo toga o ljubomori, predrasudama i monogamiji.

Beautiful Rebel, Netflix, 2. svibnja

'Beautiful Rebel' je film temeljen na životu Gianne Nannini s Letizijom Toni u ulozi ikone talijanskog ženskog rocka. Film vodi publiku na putovanje u život i kreativni um slavne Talijanke, jedinstvene i revolucionarne umjetnice u stalnoj potrazi za inspiracijom i transformacijom, a koja je glazbu i slobodu učinila svojim manifestom.

Beautiful Rebel Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Unfrosted, Netflix, 3. svibnja

Radnja se odvija u Michiganu 1963., a Kellogg's i Post, zakleti rivali, utrkuju se u stvaranju peciva koje će zauvijek promijeniti izgled doručka. Ovo je komična priča o ambiciji, izdaji, šećeru i prijetećim mljekarima, a dolazi iz radionice slavnog Jerryja Seinfelda. Slavnom komičaru ovo je redateljski debi, a u filmu osim njega glume Melissa McCarthy, Jim Gaffigan, Amy Schumer, Hugh Grant, Christian Slater, Daniel Levy, Cedric the Entertainer, James Marsden...

Unfrosted Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Beatles: Let It Be, Disney+, 8. svibnja

Ovaj dokumentarac iz 1970. restauriran je, a prati stvaranje i snimanje pretposljednjeg albuma The Beatlesa, 'Let It Be'. Film uključuje legendarni koncert u Londonu na krovu zgrade, zadnji koncert grupe uživo.

The Beatles: Get Back Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

Mother of the Bride, Netflix, 9. svibnja

'Mother of the Bride' govori o ženi po imenu Lana, čija se kći Emma vraća iz inozemstva kako bi joj rekla veliku vijest - udaje se na Tajlandu. I to već sljedećeg mjeseca. Ali to nije sve - čovjek za kojeg se Emma udaje slučajno je sin čovjeka koji je slomio srce Lani prije mnogo godina.

Mother of The Bride Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Bodkin, Netflix, 9. svibnja

'Bodkin' je mračni komični triler o šarolikoj ekipi podcastera koji kreću istraživati misteriozni nestanak tri stranca u idiličnom obalnom irskom gradu. Ali kad počnu potezati konce, otkrivaju priču mnogo veću i čudniju nego što su je mogli zamisliti. Dok naši junaci pokušavaju razlučiti činjenice od fikcije - o slučaju, o svojim kolegama i, što je najbolnije, o sebi - serija izaziva našu percepciju istine i razotkriva priče koje sami sebi pričamo kako bismo opravdali svoja uvjerenja ili potvrdili vlastite strahove.

Bodkin Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Slatke male lažljivice: Izvorni grijeh (Pretty Little Liars: Original Sin), 2. sezona, HBO Max, 9. svibnja

Prije 20 godina, niz tragičnih događaja gotovo je uništio radnički gradić Millwood. Sada skupinu različitih tinejdžerica – posve novih malih lažljivica – muči nepoznat napadač.

Pretty Little Liars Izvor: Društvene mreže / Autor: max

Bridgerton, 3. sezona, Netflix, 16. svibnja

'Bridgerton' se vraća na ekrane, a u trećoj sezoni otkriva se da je Penelope Featherington (Nicola Coughlan) konačno odustala od svoje dugogodišnje zaljubljenosti u Colina Bridgertona (Luke Newton) nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi. Međutim odlučila je da je vrijeme da pronađe muža, po mogućnosti onog koji će joj pružiti dovoljno neovisnosti da nastavi svoj dvostruki život kao Lady Whistledown, daleko od majke i sestara. Ali u nedostatku samopouzdanja, Penelopini pokušaji da pronađe supružnika spektakularno propadaju. U međuvremenu, Colin se vratio sa svojih ljetnih putovanja s novim izgledom i ozbiljnim osjećajem razmetanja. No obeshrabren je kada shvati da ga Penelope, jedina osoba koja ga je uvijek cijenila takvog kakav jest, ne doživljava. U želji da ponovno osvoji njezino prijateljstvo, Colin nudi mentorstvo Penelope u načinima da joj pomogne pronaći muža. No kad mu lekcije počnu previše funkcionirati, mora se uhvatiti u koštac s time jesu li njegovi osjećaji prema njoj doista samo prijateljski. Stvari za Penelope komplicira njezin sukob s Eloise (Claudia Jessie), koja je pronašla novu prijateljicu na vrlo nevjerojatnom mjestu, a i sve joj je teže čuvati u tajnosti svoj alter ego - Lady Whistledown.

Bridgerton, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Outer Range, 2. sezona, Prime Video, 16. svibnja

U središtu priče je Royal Abbott (Josh Brolin), rančer koji se bori za svoju zemlju i obitelj, a otkriva nedokučiv fenomen na rubu divljine Wyominga, u obliku mračne praznine. Misterij koji okružuje tu zagonetku na zapadnom pašnjaku njihova ranča produbljuje se u drugoj sezoni, dok se Royal i njegova supruga Cecelia (Lili Taylor) bore da održe svoju obitelj na okupu nakon iznenadnog nestanka unuke. Ulozi nikad nisu bili veći za Abbotte te se suočavaju s prijetnjama na više frontova. Druga sezona 'Outer Rangea' tjera likove dublje u prazninu s dubokim i nepredviđenim okolnostima koje bi mogle uzdrmati same temelje vremena.

Outer Range, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Atlas, Netflix, 24. svibnja

Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) briljantna je, ali mizantropska analitičarka podataka s dubokim nepovjerenjem prema umjetnoj inteligenciji. Pridružuje se misiji hvatanja robota odmetnika s kojim dijeli misterioznu prošlost. Ali kad planovi krenu po zlu, njezina jedina nada da će spasiti budućnost čovječanstva od umjetne inteligencije jest vjerovati joj...

Atlas Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Eric, Netflix, 30. svibnja

Smješten u New York 1980-ih, 'Eric' je novi emotivni triler Abi Morgan koji prati očajničku potragu oca nakon što njegov devetogodišnji sin nestane jednog jutra na putu do škole. Vincent, jedan od vodećih njujorških lutkara i tvorac vrlo popularne dječje televizijske emisije 'Dobar dan sunašce', bori se s gubitkom sina Edgara, postajući sve tužniji i nestabilniji. Pun krivnje zbog Edgarova nestanka, on se drži sinovljevih crteža lutke plavog čudovišta, Erica, uvjeren da će se Edgar vratiti kući ako uspije oživjeti Erica na TV-u. Dok ga progresivno destruktivno ponašanje otuđuje od obitelji, kolega s posla i detektiva koji mu pokušavaju pomoći, Eric postaje njegov jedini saveznik u nastojanju da vrati sina.

Eric Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Geek Girl, Netflix, 30. svibnja

Život Harriet Manners okrenuo se naglavačke kada je gurnuta u svijet mode. Ukočeni agenti, neuobičajeni dizajneri, nevjerojatno visoke potpetice, slatki supermodel sa sjajnim osmijehom - Harriet zapravo nema pojma što je čeka...