INTERVJU

Natali Dizdar o 'alatima' za rješavanje problema, vjenčanju i dobrom izgledu

25.03.2023 u 16:24

Bionic
Reading

Jedna od najupečatljivijih izvođačica na hrvatskoj sceni uvijek iznenadi posebnim glazbenim poslasticama, stihovima, i poput prave dive zabljesne na sceni, ali i na radiju, jer se njezine pjesme često vrte. Rado je i ovog puta razgovarala s tportalom

Natali Dizdar je vrhunska umjetnica neprijeporne darovitosti, impresivnih glasovnih mogućnosti i profinjene osobnosti. Mnogi prate njen rad otkako je svoj talent predstavila na glazbenom natjecanju. Od tada je zahvaljujući jedinstvenom stilu (kojemu je sve ove godine ostala vjerna) osvajala brojne glazbene nagrade, objavila više albuma, održala brojne koncerte. Nedavno je izbacila novi singl, a spremna je i za druge, nove glazbene avanture.

Nova pjesma 'Ocean' nastavlja se na suradnju s Portom mortom - koliko ste zadovoljni suradnjom s Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem?

Super dečki to rade, atmosfera u studiju je zabavna i mislim da smo odličan tim. Nadam se da se to čuje i u našim pjesmama. Napravili smo dvije pjesme, radimo na još nekoliko, baš smo kliknuli.

Pjesma je svojevrsna himna slobodne, došla je taman uoči Dana žena - koliko vam je taj aspekt važan?

Sloboda je u životu najvažnija, a meni je drago da su ljudi tako doživjeli ovu pjesmu i da smo uspjeli prenijeti univerzalnu poruku. Tekst je na neki način intiman, ali nosi i finu žensku emancipiranu energiju.

Izvor: Društvene mreže

Spot, pomalo neobičan, režirala je beogradska umjetnica Đurđina Samardžić - kako je prošla ta suradnja?

Pa eto, možda nije slučajno ispalo da sam prvi put i spot snimila s redateljicom. Mislim da je Đurđina savršeno uhvatila emociju u pjesmi i tom nekom pomaknutom perspektivom napravila originalan spot koji nas je sve u timu oduševio. Snimali smo u staroj kući u okolici Beograda i na kraju se i odlično proveli.

Vidjeli smo drugačiju Natali, ali opet kompatibilnu vama. Koliko se brinete o tome kako vas javnost vizualno doživljava?

U spotu smo se dosta zaigrali tim outfitom i važno ne bilo da se ostavi dojam te nekakve zaigranosti. Vizualni identitet je danas gotovo nerazdvojiv od muzike, ali meni je zapravo najvažnije da prati i odražava glazbenu priču u kojoj se nalazim i da to u cjelini ima smisla.

Često čitamo da putujete, živite izvan Hrvatske, ali u posljednje vrijeme sve ste češće ovdje. Kako sada izgleda vaš život?

Uvijek sam na nekim relacijama između država, pa čak i kontinenata, tako sam valjda negdje odabrala, što namjerno, što slučajno. Teško je to popratiti, ali u Hrvatskoj sam često, puno je projekata u kojima uživam i želim ih što prije dovršiti. Možda sam baš zato u ovom periodu češće u Zagrebu i Zadru.

Najavili ste vjenčanje, ostajete li pri planovima za jesen?

Nisam ništa konkretno najavila, sve u svoje vrijeme.

  • +3
Natali Dizdar Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Koliko vaš zaručnik ima razumijevanja za vaš poslovni život, česta putovanja, boravak na više adresa?

Nekad više, nekad manje. Ali godine su iza nas, navikli smo već na promjene i tu nekakvu dinamiku.

Koliko vam diploma gestalt terapeuta pomaže u rješavanju vlastitih problema? Ili to ne ide tako? Možete li predvidjeti problematične momente, konflikte?

Faks koji sam završila, kao i gestalt, dao mi je neke nove perspektive, jasnoću, razumijevanje i podržao neku otvorenost prema različitostima. Mislim da imam dobre alate za rješavanje problema, a i u dobrom sam kontaktu s intuicijom. Volim svoj posao.

Iza vas je dugačka karijera, što vidite kao neostvareni san?

Uvijek mi je najdraži sadašnji trenutak. Nemam nekih ideja o neostvarenim snovima.

Jeste li osoba koja želi zbog pogrešnih postupaka?

Ne.

Izgledate odlično, vježbate li puno, provodite puno vremena u uljepšavanju?

Hvala, baš sam si nedavno nakon sedam godina neznanja kupila vagu za 'predljetnu' motivaciju. Ne vježbam pretjerano zadnjih godina, vjerojatno i zbog čestih putovanja, ali u planu mi je malo ozbiljnije vratiti se treningu.

Putovanja su vaša strast, vidjeli smo da ste bili na Havajima, kako su vas se dojmili? Što biste izdvojili?

Prekrasni su Havaji, bila sam na dva otoka i najviše sam uživala u prirodi i miru. Plaže su prekrasne, vulkanski krajolik je zaista ekstreman, kitovi, morske kornjače... imali smo auto pa smo dosta toga prošli.

Koji su planovi za blisku, a koji za dalju budućnost?

Za blisku slični kao i za dalju. Dovršavamo album, nižemo singlove, imamo koncerte i radujem se svom najdražem dijelu godine, ljetu.