stari prijatelji

Je li to na pomolu nova suradnja Nine Badrić i Ilana Kabilja? Na vrhuncu karijere povukao se u anonimnost i odselio iz Hrvatske, a evo kako danas izgleda

17.11.2021 u 11:09

Bionic
Reading

Naša pjevačka diva osvojila je publiku svevremenskim skladbama, a na početku karijere otpjevala je jedan od svojih najvećih hitova 'Ja za ljubav neću moliti'. Za nju je Nina Badrić s Farukom Buljubašićem Fayom napisala tekst dok je Ilan Kabiljo skladao glazbu. Za jednog od njegovih rijetkih posjeta Zagrebu palo je zajedničko druženje

Susret Nine Badrić i Ilana Kabilja dogodio se u jednom zagrebačkom restoranu. Oduvijek su bili bliski prijatelji, još iz školskih dana. Kasnije su postali glazbeni suradnici, a njihovo druženje ovih dana daje naslutiti da pjevačica ponovo surađuje s njim na novom albumu koji će objaviti sredinom iduće godine.

Inače, sin poznatog skladatelja Alfija Kabilja glazbu za uspješnicu 'Ja za ljubav neću moliti' skladao je u SAD-u, potaknut majčinim pozivima da se vrati u Hrvatsku. S Adonisom Ćulibrkom Boytronicom, Farukom Buljubašićem Fayom, Antom Pecotićem i Igorom Geržinom radio je na drugom Nininom studijskom albumu pod nazivom 'Personality'.

Osim s Ninom, Ilan Kabiljo je na nekoliko projekata surađivao s ocem Alfijem - a koji i dandanas žali zato što mu sin nije nastavio glazbenim stopama - te velikim imenima današnje glazbene scene, među kojima su Ivana Banfić i Vanna.

Izvor: Društvene mreže

Iza njega je impresivna glazbena naobrazba. Pohađao je Sveučilište Kalifornija u Los Angelesu, na kojem se glazbeno usavršavao i na kojem su mu između ostalih predavale najveće svjetske zvijezde, među kojima su Ray Charles, Kashif i Whitney Houston. Već s 15 godina skladao je i producirao glazbu za reklame, televiziju i radio. Unatoč brojnim primamljivim ponudama (čak i za Hollywood), povukao se te danas živi sasvim jednostavan život koji dijeli sa suprugom Anom u Beču.

  • +4
Nina Badrić Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL