VJERAN SEBI

Evo kako je Gibonni izgledao prije 30 godina

09.03.2017 u 07:06

Bionic
Reading

Uvijek je zanimljivo prisjetiti se kako su poznati glazbenici izgledali na samom početku karijere u odnosu na to kako izgledaju danas. Neki su se odali slavi, porocima, a neki su poput Zlatana Stipišića Gibonnija ostali čvrsto na svojim nogama. Ni imidž mu se nije bitno promijenio. Još od Osmog putnika naovamo Gibo njeguje rokerski imidž s varijacijama na temu, a s godinama nimalo nije izgubio na šarmu i simpatičnosti

Zlatan Stipišić Gibonni karijeru je započeo još 1985. u Osmom putniku i tada je zavodio dugom smeđom kosom. Prvim albumom 'Ulična molitva' privukao je pozornost medija kao rijetka glazbena pojava. Žene su ludovale za njim posebno kada je 1991. albumom 'Sa mnom ili bez mene' započeo solo karijeru i nizao hit za hitom. Kao vječni pozitivac stekao je imidž zgodnog muškarca koji jako dobro stari. Unatoč sijedima i pokojoj bori, kraće ili duže, tamnije ili svjetlije kose, mladolika je izgleda.

1987. Osmi putnik je objavio drugi album 'Glasno, glasnije'

Skladatelj, pjesnik i pjevač svoj je nekad žešći rokerski imidž prilagođavao vremenima, a danas jedan od najtiražnijih i najpopularnijih domaćih glazbenika njeguje ležerni rokersko-boemski imidž kakav furaju američki glumac Johnny Depp i pjevač Jon Bon Jovi. Vole nositi šalove i štreberske naočale, karirane košulje i kape.

Gibonni iza sebe ima brojne glazbene i druge životne uspjehe, a dok čekamo dodjelu nagrade Porin na kojoj je i ove godine, očekivano, pomeo konkurenciju u brojnim kategorijama, prisjetimo se kako se mijenjao tijekom zadnjih desetak godina.

Gibonni 2004. - furao je svjetliju kosu i hipi košulje

Gibonni 2006. - kosa mu je potamnila, nosio je sakoe i košulje

Gibonni 2009. - često je volio nositi rajf

Gibonni 2010. - kape su mu postale neizbježan dio imidža

Gibonni 2011. - skratio je kosu

Gibonni 2014. - imidž mu je bio još malo rokerskiji

Gibonni 2017. - ima najkraću kosu do sada i dalje njeguje rokersko-boemski imidž