eurovizija, 2024.

Ekstravagantniji i od Leta 3: Finsku ove godine predstavlja provokativni glazbenik

30.04.2024 u 21:08

Bionic
Reading

Uz našeg Baby Lasagnu, na pozornicu u Malmöu 7. svibnja stat će i predstavnici Finske, koje se naziva i najprovokativnijim ovogodišnjim natjecateljima

Nakon što je Baby Lasagna osvojio domaću publiku svojim nastupom na Dori te preko noći postao senzacija, stigle su i optužbe da je mladi glazbenik iz Umaga iskopirao prošlogodišnji nastup finskog predstavnika. Kako je Käärijä inspirirao našeg ovogodišnjeg predstavnika, čini se da su se i Finci malo inspirirali našim prošlogodišnjim predstavnicima.

Prošle godine Käärijä je osvojio ljubitelje Eurovizije zaraznim 'Cha Cha Cha' ritmom te završio na drugom mjestu u sveukupnom poretku, a trinaesto mjesto pripalo je jednako efektnom nastupu našeg benda Let 3.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Glazbenici iz Leta 3 prošle su godine u Ujedinjeno Kraljevstvo stigli noseći kostime oko kojih su se lomila koplja, a najprovokativniji dio bile su bokserice. Muško donje rublje podijelilo je i Hrvate i ljubitelje Eurovizije, a ove ćemo ga godine gledati ponovno. I to u puno provokativnijem obliku!

Finska se ove godine na Euroviziju odlučila poslati provokativne glazbenike, a jedan od njih nastupat će gotovo nag.

@laukhanae This is what a quiet day in Lapland looks like. #eurovision2024 #finland ♬ original sound - lau

Pjesmu 'No Rules!' izvodi Windows95man, lik kojeg je izmislio DJ i multidisciplinarni umjetnik Teemu Keisteri koji tvrdi da je poruka njegove pjesme da se ne mora sve shvaćati ozbiljno te da bismo se svi trebali opustiti.

U svojoj je domovini poznato ime, izvođač koji često nastupa na raznim događanjima poput uredskih božićnih zabava, velikih festivala i otvaranja trgovačkih centara do umjetničkih škola. Također, Windows95man je nastupio na proslavi Nove godine u Helsinkiju 2022. i kao predgrupa za Käärijä u Helsinki Ice Hall.

nezaboravan nastup

Pogledajte sve detalje spektakularnog nastupa Leta 3 u finalu Eurosonga

Pogledaj galeriju