PREPOZNATLJIVI POTPIS

Tihi luksuz u režiji neponovljivog Ralpha Laurena: Inspiraciju je pronašao na početku karijere

30.04.2024 u 11:54

  • +23

Ralph Lauren Fall/Holiday 2024

Izvor: Profimedia / Autor: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Inspiraciju za najnoviju kolekciju čuveni dizajner pronašao je u vlastitim komadima iz ere ludih 70-ih, kakve je na samom početku karijere predstavljao probranom društvu

Američki dizajner Ralph Lauren poznat je po velikim revijama tijekom godina: za raskošnu proslavu obljetnice preuzeo je njujorški Central Park, a jednom je prilikom priredio reviju održanu na pisti usred vlastite kolekcije klasičnih automobila.

Ipak, za svoju posljednju jesensko- blagdansku kolekciju Lauren je odlučio biti skromniji. Ovog ponedjeljka, u (relativno) malom dizajnerskom studiju smještenom u njegovim uredima u New Yorka predstavio je kolekciju inspiriranu svojom prvom modnom revijom održanom 1972. godine, na kojoj je kreacije izlagao modnim urednicima i prijateljima u vlastitom uredu.

Ispred tipično zvjezdane postave u prvim redovima, koja je ovoga puta uključivala glumice Glenn Close, Jessicu Chastain, Kerry Washington, Rebeccu Hall i Jodie Turner-Smith, Lauren je svoj novi modni show otvorio igrajući na notu bezvremenosti, sa svojom muzom, 55-godišnjim supermodelom Christy Turlington, odjevenim u elegantan bež kaput od vune.

Potom je uslijedilo niz dizajna u umirujućim neutralnim tonovima: tamno-smeđim, sivim, crnim i metalik. Nježna paleta karakterizirala je i dnevne odjevne predmete poput savršeno krojenih jakni i vesto s hlačama, i večernje opcije poput uskih haljina sa šljokicama. Bilo je tu i prostranih džempera, puno čizama i širokih kožnih remena s Ralph Lauren kopčama.

Elemenata inspiriranih modom Divljeg Zapada poput resica ni ovoga puta nije nedostajalo, kao ni kaubojskih šešira utkanih u modni DNK ovog čuvenog američkog dizajnera.

Na kraju revije i uz ovacije publike, Lauren (84) nakratko se pojavio na pisti, odjeven u traperice iznošenog izgleda i omiljeni model kultnih tenisica s potpisom bostonskog brenda New Balance.

Njegovoj novoj reviji nazočila je jedna od najmoćnijih žena modnog biznisa, urednica američkog Voguea Anna Wintour, koja se ovih dana užurbano priprema za novo izdanje Met Gale.

Kako je otkriveno javnosti, Ralph Lauren ovoga puta neće odjenuti niti jednog uzvanika ovog glamuroznog bala zbog intenzivnog rada na liniji odjeće za olimpijski tim SAD-a ali i nadolazećoj muškoj kolekciji koju uskoro planira predstaviti u Milanu.