neće promijeniti svoj koncept

Nova era Dalmatinske šansone Šibenik 2024 i najava Croatian International Film Festivala

19.08.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Festival Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku od iduće godine širi svoj program na film te će djelovati i kao filmski festival pod imenom Croatian International Film Festival, a mjesto umjetničkog direktora preuzet će Tommi Mischell, Amerikanka hrvatskog porijekla

'Dat ću sve od sebe da zadržimo status renomiranog festivala i zaplovimo dalje još jače', kazala je Tommi Mischell prilikom predstavljanja 27. izdanja Večeri šansone 2024. godine na konferenciji za medije, održanoj u petak u Šibeniku.

Da Večeri dalmatinske šansone neće bitno promijeniti svoj koncept potvrdio je i jedan od osnivača i direktor festivala Branko Viljac.

'Sve ostaje kako je sada, ja ostajem na čelu festivala kao direktor, samo nam se pridružuju prijatelji iz Trogira koji jednako tako vole i festival i Šibenik', kazao je Viljac.

Dodao je da će se filmski dio programa održavati na Tvrđavi sv. Nikole na ulazu u Kanal sv. Ante gdje je do prije nekoliko desetljeća Udruga Šibenik koncert organizirala neke od najvećih glazbenih programa.

'Organizirali smo svjetske koncerte poput onog Stefana Milenkovića, Carmine Burane koje su pohodili i Christiane Amanpour. Dakle, šansone ostaju iste, samo se širimo i na filmski program uz pomoć naših američkih prijatelja za koje vjerujemo da će pronaći i inozemne sponzore', dodao je Viljac.

Otkrivajući detalje o promjenama koje se očekuju od ljeta 2024., Mischell je rekla da se mijenja imidž festivala te zahvalila umjetniku Nikici Kačiću Miočići na statui koja će ujedno biti i logo Šansone.

Program budućeg festivala – Croatian International Film Festival – predstavila je, među ostalim, filmska producentica i redateljica Ella Mische.

'Dok sam radila u Americi, htjela sam svoja iskustva u filmskoj industriji prenijeti u Hrvatsku, tako da se festival činio kao divan početak, poklon Šibeniku i Hrvatskoj koji će se održati u prvom tjednu kolovoza iduće godine. Htjeli smo napraviti zabavan filmski tjedan kad su svi filmaši već u Europi zbog festivala u Veneciji i u Sarajevu', rekla je Mische zahvalivši na podršci svojim američkim prijateljima.