u varaždinu

Zbog prostitucije uhićena Peruanka, dvije Venezuelanke prekršajno prijavljene

07.03.2024 u 11:25

Bionic
Reading

Varaždinska policija uhitila je 34-godišnju Peruanku zbog sumnje da je oglašavala i pružala seksualne usluge u iznajmljenim stanovima radi čega je angažirala dvije državljanke Venezuele koje su prekršajno prijavljene.

Sumnja se da je 34-godišnjakinja u iznajmljenim stanovima na području Hrvatske te u Varaždinu, uporabom mobilnih telefona, putem profila kreiranih na jednoj internetskoj stranici oglašavala pružanje seksualnih usluga za sebe te za 37-godišnjakinju i 26-godišnjakinju.

Peruanka je komunicirala s potencijalnim korisnicima seksualnih usluga, davala im upute o mjestu i vremenu pružanja usluga te je, sukladno dogovorima s klijentima, za pružanje usluga angažirala dvije Venezuelanke, utvrdila je varaždinska policija.

Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičena za prostituciju je predana pritvorskom nadzornik, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Državljankama Venezuele su zbog prekršaja protiv javnog reda i mira izdani prekršajni nalozi. Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja kod jedne od njih pronađeno je 0,4 grama droge ecstasy zbog čega joj je također izdan prekršajni nalog.

(Hina) xskal ymvr