u slavonskom brodu

Pokušao podmititi rođake suca pa zaradio optužnicu

29.04.2024 u 15:53

Bionic
Reading

Uskok je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 65-godišnjaka koji je pokušao podmititi rođake suca Općinskog suda u Slavonskom Brodu kako bi kao predsjednik sudskog vijeća donio povoljniju odluku u postupku koji se protiv njega vodio na tom sudu

Optužnicom 65-godišnjaka terete da je, od početka siječnja do 27. siječnja 2024., dolazio u više navrata kod sučevih rođaka u Sibinju i tražio da sucu predaju darove, što su oni odbili.

Uskok je priopćio da je 65-godišnjak na taj način pokušao utjecati na suca da neovisno o činjenicama utvrđenim u kaznenom postupku za njega donese povoljniju sudsku odluku.

Uz to, 65-godišnjaka se tereti da je od kraja 2022. do 12. siječnja 2024. znajući da je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo istragu protiv njega, a potom i podiglo optužnicu, pokušavao u više navrata utjecati na povlačenje iskaza svjedoka kako bi otklonio odgovornost za kazneno djelo.

Pritom je svjedoku, ističe Uskok, nudio zauzvrat zaposlenje, a potom i 500 eura. Također je 65-godišnjak, neposredno prije održavanja rasprave, nudio novac svjedoku kako ne bi došao na sud i kako ne bi svjedočio protiv njega.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika.