RIJEČ IZVRŠNOG DIREKTORA UNICEFA

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

06.12.2010 u 14:44

Bionic
Reading

'Trećeg prosinca UNICEF je obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom što je prigoda da obnovimo svoju predanost zaštiti prava svakog djeteta, posebno onih s posebnim potrebama', izjavio je Anthony Lake , izvršni direktor UNICEFA-a

'Djeca koja žive s invaliditetom imaju ista prava kao i sva djeca: pravo da žive dostojanstveno i odrastu u okruženju koje im omogućuje da postignu svoj puni potencijal. No, djeca su prečesto izostavljena i stigmatizirana.

Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom ratificiralo je 96 zemalja otkad je stavljena na potpis u 2007. godini. Ovo značajno postignuće privuklo je pažnju globalno na prava i potrebe djece koja žive s invaliditetom. UNICEF poziva nacije koje još nisu ratificirale Konvenciju da to učine te da ispune svoje obveze prema zaštiti najranjivijih građana.

UNICEF je predan podršci globalnih napora u rušenju barijera koje onemogućavaju djeci s invaliditetom potpuno sudjelovanje u društvu. Zajedno, možemo osigurati da djeca koja žive s invaliditetom imaju jednake šanse voditi ispunjen život, i na taj način, graditi bolji svijet za sve nas,' izjavio je Anthony Lake, izvršni direktor UNICEF-a.