UNICEF POMAŽE DJECI

Humanitarni Bal za sretnija djetinjstva

Foto: tportal.hr

Datum objave:
02.11.2010 14:30

Autor: tportal.hr/unicef

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu

Na humanitarnom Balu za sretnija djetinjstva, koji je 29. listopada održan u Zagrebu u organizaciji UNICEF-ova ureda za Hrvatsku, prikupljeno je prodajom ulaznica i aukcijom jedinstvenih iskustava više od 310.000 kuna za akciju Svako dijete treba obitelj

Uz UNICEF-ove ambasadore dobre volje – Zlatana Stipišića Gibonnija, Bojanu Gregorić Vejzović, Maju Vučić i Slavena Bilića, Bal su svojim dolaskom podržali i gosti večeri Natali Dizdar, Massimo Savić, Daniela Trbović te vodeće tvrtke u Hrvatskoj koje su kupnjom sponzorskih stolova osigurale donacije za akciju – T-Hrvatski Telekom, Siemens, Podravka, Konzum, Digitel Komunikacije, Gavrilović, Prodis i drugi.

Samom aukcijom jedinstvenih iskustava, prikupljeno je 79.000 kuna, a među najpopularnijim iskustvima našli su su se tečaj letenja s Blankom Vlašić koji je prodan Podravci, odlazak s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u Grčku sljedeće godine kojega je kupila tvrtka Playtronic, VIP iskustvo s Medvjedima u Salzburgu kojega je kupio Hrvatski nogometni savez te trening s zlatnim Barakudama kojeg je na aukciji kupila grupacija Digitel Komunikacije.

Među najdarežljivijim donatorima ove večeri bio je Hrvatski nogometni savez koji je na aukciji uz donaciju u iskustvima, kupnju zlatnoga stola, kupio i dva iskustva - uz druženje s Medvjedima, HNS je kupio i rundu golfa s Tonijem Kukočem.
Akcija Svako dijete treba obitelj pokrenuta je u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi 2005. godine, a do sad je izazvala niz pozitivnih promjena u poimanju i praksi udomiteljstva među stručnjacima i široj javnosti.

Vrijednost ove akcije prepoznala je i predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor, koja je i visoka pokroviteljica Bala za sretnija djetinjstva. Humanitarno događanje je organizirano u suradnji i uz potporu ZAMP-a. UNICEF se i ovim putem zahvaljuje svim glazbenicima i profesionalcima koji su donirali svoje vrijeme i talent za ovo događanje te svim tvrtkama koje su donacijama u proizvodima podržale Bal za sretnija djetinjstva.

čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop