HUMANITARNA UTAKMICA

Riječi i note u službi dobrote

13.09.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Julian Rachlin i glazbenici te predstavnici medija uz pomoć sportskih legendi i dubrovačkog gradonačelnika sudjelovali su u humanitarnoj nogometnoj utakmici posvećenoj UNICEF-ovoj akciji ‘Stop nasilju među djecom’

Nakon što su na humanitarnoj gala večeri u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma Julian Rachlin i Sir Roger Moore prikupili više od 140.000 kuna za UNICEF, ovoga puta uz pomoć predstavnika medija i sportskih legendi nastavljaju s humanitarnim djelovanjem. U srijedu, 8. rujna u 15 sati na dubrovačkom gradskom stadionu Lapad održana je humanitarna nogometna utakmica simboličnog naziva Riječi i note u službi dobrote na kojoj su sportske snage odmjerili Julian Rachlin i glazbenici s jedne strane igrališta te predstavnici medija iz Dubrovnika s druge strane.

Na utakmici je sudjelovao i UNICEF-ov ambasador dobre volje i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić

Prvu loptu na početku utakmice svečano je ispucala glumačka legenda Sir Roger Moore, a igračima se uz dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića na terenu u publici pridružio i holivudski glumac John Malkovich.

Tijekom utakmice Ustanova u kulturi‚ ‘Julian Rachlin i Prijatelji' predala je UNICEF-u novčanu donaciju u vrijednosti 36.000 kuna namijenjenu provedbi akcije Stop nasilju među djecom. Donaciju su zajedno preuzeli UNICEF-ov ambasador dobre volje Slaven Bilić i dubrovčanka Bojana Čengija, mentorica UNICEF-ova programa na području Dubrovačko-neretvanske županije.