STOP NASILJU MEĐU DJECOM

Humanitarna večer 'Glazba za radost djece'

06.09.2010 u 15:01

Bionic
Reading

Na UNICEF-ovoj humanitarnoj večeri Glazba za radost djece, održanoj u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, prikupljeno je 140.400,00 kuna za program koji je do sada uspio prepoloviti nasilje među djecom u 153 škole u Hrvatskoj

Uz međunarodne UNICEF-ove ambasadore dobre volje – Sir Rogera Moorea i Maestra Juliana Rachlina, ovu humanitarnu večeru protiv vršnjačkoga nasilja, organiziranu u zajedničkoj suradnji Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, hotela Valamara Lacroma Dubrovnik i Ustanove u kulturi 'Julian Rachlin i prijatelji' podržao je i predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivo Josipović

Uz gala večeru od nekoliko slijedova koju su za uzvanike – donatore pripremili vrhunski kuhari hotela Valamar Lacroma, Maestro Rachlin i Sir Roger Moore svojim su glazbenim iznenađenjem u obliku glazbeno-naratorskog nastupa dodatno začinili i zaokružili večeru posvećenu djeci. Oni su ovom prigodom za uzvanike izveli djelo Bik Ferdinand, autora Alana Ridouta, skladano za animirani film Walta Disneya.

UNICEF-ova akcija Stop nasilju među djecom provodi se u više od 280 škola širom Hrvatske i u njoj trenutačno sudjeluje više 140.000 djece. Rezultati te akcije su vrlo opipljivi – škole koje su uspješno provele osnovni program i nastavile s radom, u svojim su učionicama, hodnicima i na igralištima uspjele prepoloviti nasilje. Stoga je i cilj humanitarne večere 'Glazba za radost djece' bio prikupiti dodatna sredstva kako bi se akcija mogla provesti u što više škola u Hrvatskoj.

No ovom večerom ne prestaju festivalske aktivnosti za UNICEF. Naime, u srijedu 8. rujna u 15:00 sati na gradskom stadionu Lapad u Dubrovniku glazbenici će odigrati nogometnu utakmicu protiv novinara, a tom prigodon Festival komorne glazbe 'Julian Rachlin i Prijatelji' uručit će UNICEF-u donacijski ček na iznos od 5.000 eura. Riječ je o već tradicionalnoj donaciji koju Festival tijekom svoga održavanja donira UNICEF-u.