POČETAK DUGOG PRIJATELJSTVA

Suradnja zagrebačkih medvjeda i UNICEF-a

25.08.2010 u 14:13

Bionic
Reading

Službeno sklopljenim partnerstvom zagrebačkog KHL MEDVEŠČAK i međunarodne organizacije za prava djece UNICEF, započinje zajednička promocija akcije 'Stop nasilju među djecom'. Zagrebački Medvjedi tako ulaze u prestižno društvo sportskih prijatelja UNICEF-a u kojem se nalaze i FC Barcelona, FC Manchester UNITED i Boca Juniorsi iz Argentine

Nakon iznimno uspješne protekle sportske sezone koju je uživo pratilo oko 200.000 gledatelja bez ijednog navijačkog incidenta te iznimno uspješnog sudjelovanja u kampanji za pomoć stradalim obiteljima Haitija i u akciji 'Stop nasilju među djecom', Medveščak je ušao u odabrano društvo sportskih prijatelja UNICEF-a.

'UNICEF se raduje ovome prijateljstvu koje će nam pomoći da još uspješnije odigramo jednu od najvažnijih utakmica ove, ali i sljedećih sezona, a to je ona protiv vršnjačkoga nasilja u školama', izjavila je Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom predstavljanja suradnje.

Zagrebački KHL Medveščak zajedno će s UNICEF-om tijekom sezone aktivno raditi na promociji akcije 'Stop nasilju među djecom'. Medveščakovi igrači – kapetan momčadi Alan Letang, kanađanin s NHL iskustvom i mladi igrač John Hećimović - kanađanin hrvatskog porijekla, u ovom će partnerstvu sudjelovati kao njegovi sportski glasnogovornici.

Njih dvojica će zajedno sa svojim klupskim kolegama, suigračima, aktivno raditi na promociji programa spriječavanja nasilja u školama te se susretati s učenicima i djecom iz škola uključenih u UNICEF-ovu akciju Stop nasilju među djecom.

Uz sudjelovanje igrača u UNICEF-ovim aktivnostima, brojne akcije za prevenciju nasilja među djecom bit će organizirane i tijekom samih utakmica u dvorani Doma sportova i Areni Zagreb, a igrači Medveščaka s ponosom će tijekom naredne sezone 2010/11 na klupskom dresu nositi logotip UNICEF-a.

Medvjedi će sudjelovati i prikupljanju sredstava za akciju 'Stop nasilju među djecom', koja se provodi u više od 260 škola u Hrvatskoj. Ususret svakoj utakmici u UNICEF-ovoj trgovini u Ilici 8 prodavat će se po 50 ulaznica za tribinu - SEKTOR B za sve domaće utakmice, a uz ulaznice na istom će mjestu navijači Medveščaka i prijatelji UNICEF-a moći kupiti klupske rekvizite i dresove. U humanitarne svrhe će se prodavati i ekskluzivna linija klupskih artikala s prijateljskim vizualom Medveščaka i UNICEF-a.