LEO MESSI I FC BARCELONA

Posjet djeci iz potresom pogođene regije u Kini

Foto: tportal.hr

Datum objave:
18.08.2010 14:22

Autor: tportal/unicef

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu

Za vrijeme nedavnog posjeta Pekingu, igrači FC Barcelone su odvojili vremena između svojih treninga kako bi se susreli sa skupinom djece iz potresom pogođenog okruga Mianzhu u kineskoj provinciji Sichuan

Djeca u dobi od 8 do 12 godina, predstavljala su zajednice koje dobivaju podršku UNICEF-a u obnovi. Doputovala su u Peking kako bi se upoznala sa slavnim nogometašima koji su tamo bili u sklopu svoje azijske turneje.

Igrači su djecu darovali potpisanim dresovima i loptama, a zauzvrat, djeca su glavnom treneru Joseu Guardioli uručili crteže koji oslikavaju njihove nade za budućnost.

Širom zone potresa, UNICEF je odigrao važnu ulogu u pružanju podrške za psihosocijalni oporavak djece. Nogometaška superzvijezda i UNICEF-ov ambasador dobre volje Lionel 'Leo' Messi također se susreo s djecom u Pekingu. Messi je nedavno pokazao svoju predanost djeci posjetivši Haiti gdje UNICEF također pomaže u obnovi.

FC Barcelona je međunarodni sportski partner UNICEF-a u radu s ranjivom djecom u više zemalja. Klub se obvezao na višegodišnju suradnju s UNICEF-om što uključuje podršku za kampanje osvješćivanja javnosti i donacije za koje se očekuje da će prijeći 9 milijuna američkih dolara u 2011. godini.
Sve o temi: UNICEF | Leo Messi | FC Barcelona
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop