LEO MESSI I FC BARCELONA

Posjet djeci iz potresom pogođene regije u Kini

18.08.2010 u 14:22

Bionic
Reading

Za vrijeme nedavnog posjeta Pekingu, igrači FC Barcelone su odvojili vremena između svojih treninga kako bi se susreli sa skupinom djece iz potresom pogođenog okruga Mianzhu u kineskoj provinciji Sichuan

Djeca u dobi od 8 do 12 godina, predstavljala su zajednice koje dobivaju podršku UNICEF-a u obnovi. Doputovala su u Peking kako bi se upoznala sa slavnim nogometašima koji su tamo bili u sklopu svoje azijske turneje.

Igrači su djecu darovali potpisanim dresovima i loptama, a zauzvrat, djeca su glavnom treneru Joseu Guardioli uručili crteže koji oslikavaju njihove nade za budućnost.

Širom zone potresa, UNICEF je odigrao važnu ulogu u pružanju podrške za psihosocijalni oporavak djece. Nogometaška superzvijezda i UNICEF-ov ambasador dobre volje Lionel 'Leo' Messi također se susreo s djecom u Pekingu. Messi je nedavno pokazao svoju predanost djeci posjetivši Haiti gdje UNICEF također pomaže u obnovi.

FC Barcelona je međunarodni sportski partner UNICEF-a u radu s ranjivom djecom u više zemalja. Klub se obvezao na višegodišnju suradnju s UNICEF-om što uključuje podršku za kampanje osvješćivanja javnosti i donacije za koje se očekuje da će prijeći 9 milijuna američkih dolara u 2011. godini.