PLANOVI NAPRETKA UNICEF-A U HRVATSKOJ

Susret Stevena Allena i predsjednika Josipovića

09.07.2010 u 17:36

Bionic
Reading

Regionalni direktor UNICEF-a, Steven Allen danas se je susreo s predsjednikom Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivom Josipovićem te s ministrom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavom Ivićem

Tijekom susreta na Pantovčaku, predsjednik Josipović posebno je istaknuo UNICEF-ov doprinos i rezultate u Hrvatskoj u borbi protiv nasilja među djecom te u području deinstitucionalizacije i poboljšanja skrbi za djecu koja ne mogu odrastati u svojim biološkim obiteljima.

U razgovoru s ministrom Ivićem, potvrđena je uspješna suradnja između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, posebice u području ranoga razvoja djece i poticajnoga roditeljstva.

Tijekom posjeta Hrvatskoj, Steven Allen se susreo s pravobraniteljicom za djecu Milom Jelavić te s potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva i socijalne skrbi dr. Darkom Milinovićem. Potpredsjednik Vlade i ministar Milinović posebno je istaknuo donacije hrvatskih građana za UNICEF-ovu kriznu pomoć za Haiti te zajedničke rezultate u programu humanizacije rodilišta 'Rodilišta – prijatelji djece'.

'Veseli me postignuti napredak u ispunjavanju zajedničkih ciljeva za djecu u sklopu Plana programskih aktivnosti između Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a, ali i želja hrvatske Vlade da se nastavi uspješna suradnja za poboljšanje dječjih života u sljedećem programskom razdoblju, nakon 2011. godine', izjavio je Steven Allen na kraju svog službenog posjeta Hrvatskoj.