KOMUNIKACIJA BEZ GRANICA

Projekt besplatnih SMS-ova

10.05.2010 u 09:05

Bionic
Reading

UNICEF i partneri rade na tome da upregnu komunikacijsku tehnologiju kako bi poboljšali živote djece. U Nepalu, novi program koristi mobilnu tehnologiju kako bi podržao jedan od osnovnih ciljeva UNICEF-a - omogućiti djeci da se čuje njihov glas

Širom svijeta, raširenost komunikacijske tehnologije iz dana u dan raste. Računala, mobiteli, Internet - mijenjaju živote milijunima ljudi. Više nego ikad prije, ljudi mogu komunicirati bez granica.
Prošloga tjedna, UNICEF se udružio s popularnim nepalskim radijem za mlade i pokrenuo projekt besplatnih SMS-ova usmjeren mladima. Svakoga tjedna, voditelji programa najavljuju neku od tema uživo u eteru i pozivaju mlade slušatelje da kažu svoje mišljenje i komentiraju temu besplatno putem SMS-a.
Odaziv je bio velik već prvog dana - primljeno je više od 4 000 SMS-ova čak i prije nego što je tema dana bila najavljena. 'Mnogo mladih želi dati svoj glas i sudjelovati u javnoj raspravi, a ova moderna tehnologija to omogućava velikom broju njih,' rekla je predsjednica nevladine udruge koja već 10 godina emitira program za mlade, Deependra Joshi.

Usluga će omogućiti UNICEF-u i partnerima da doznaju što najviše zanima mlade Nepalce, kao i potencijalni načini da se poveća sudjelovanje mladih u javnom životu.