POTICANJE NA SOLIDARNOST

Zajedno s djecom svijeta

Foto: tportal.hr

Datum objave:
02.02.2010 15:35

Autor: Unicef/tportal.hr

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu

U suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske UNICEF je pokrenuo projekt informiranja djece i mladih u Hrvatskoj o životu i problemima djece svijeta

Djeca u Hrvatskoj kroz svoje društvene aktivnosti nisu dovoljno sustavno i široko informirana o tome kako žive djeca – njihovi vršnjaci u svijetu, posebice s obzirom na to u kakvim životnim uvjetima žive i s kojim se poteškoćama suočavaju.

U duhu obilježavanja 60 godina UNICEF-a, ovaj je projekt usmjeren na razvijanje i poticanje solidarnosti sa djecom u drugim krajevima svijeta, uz razumijevanje i poštivanje temeljnih ljudskih i dječjih prava, te poticanje djece na aktivno i odgovorno sudjelovanje u realizaciji vlastitih prava i zaštiti prava drugih.

U sklopu projekta Savez društava Naša djeca Hrvatske će kroz rad Dječjih foruma organizirati rasprave i radionice o problemima s kojima se susreću djeca u svijetu - od socijalne isključenosti, siromaštva do zaštite od izrabljivanja.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj će sadržaje nastale kroz radionice i rasprave digitalizirati i objaviti na internetskim stranicama.
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop