HRABRI CHARLIE SIMPSON

Dječak prikupio više od 136 tisuća funti za djecu Haitija

29.01.2010 u 10:41

Bionic
Reading

Potaknut vijestima o djeci stradaloj od potresa na Haitiju, sedmogodišnji je Charlie Simpson iz Londona u Velikoj Britaniji rekao mami da želi učiniti nešto kako bi im pomogao

Odlučio je u parku biciklom prijeći osam kilometara da bi skupio 500 funti (oko 4.200 kuna) i taj novac uplatio kao donaciju UNICEF-u. Njegovu su akciju objavili na internetskoj stranici za donacije justgiving.com na kojoj su građani počeli uplaćivati sredstva. Do danas, na toj je stranici uplaćeno više od 136.000 funti (više od milijun kuna).

'Na Haitiju se dogodio veliki potres i užasno puno ljudi je izgubilo živote. Želim skupiti nešto novaca da kupimo hranu, vodu i šatore za sve na Haitiju. Molim vas, budite moj sponzor, a sav novac koji prikupimo ide za UNICEF. Hvala vam, jako puno!', pisao je sedmogodišnji dječak i uspio u svojoj misiji.

Građani u Hrvatskoj mogu pomoći djeci Hatija donacijom putem SMS poruka na 67677. Svaka poruka u kojoj stoji riječ HAITI (4,96 kuna + PDV) osigurava pitku vodu za mjesec dana za jedno dijete.