UKLJUČITE SE I VI!

Gibonni snimio spot za pomoć djeci s Haitija

Foto: tportal.hr

Datum objave:
25.01.2010 11:04

Autor: Unicef/tportal.hr

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu

Prvi UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni pozvao je građane, male i velike tvrtke i obrte da se uključe u akciju za pomoć djeci s Haitija

'Hvala svima koji su već donirali i pomogli. Svatko od nas može pomoći – bez obzira je li automehaničarska radionica ili poznata osoba, svatko može donirati barem pet kuna koliko iznosi mjesec dana pitke vode za jedno dijete', rekao je Gibonni u video spotu koji će biti emitiran u sklopu UNICEF-ove akcije za djecu Haitija.

Naime, pomoći djeci Haitija priključili su se svi mobilni operateri u Hrvatskoj koji su za ovu akciju svojim korisnicima omogućili doniranje putem SMS poruka. Tako će građani od utorka, 26. siječnja moći donirati putem SMS poruke na broj 67677 iznos od 4,96 kuna (+PDV). Samo toliko je naime dovoljno za mjesec dana pitke vode za jedno dijete na Haitiju. Spot je režirao Bruno Anković, a cjelokupni rad ekipe je donacija produkcijske kuće Kabinet.

I prije potresa, haićanska su djeca trpila veliko siromaštvo. Oko 380 tisuća djece je raslo bez roditelja, a 173 tisuće djece je bilo zaposleno kao kućno roblje. Tek je nešto manje od polovice ukupnog broja djece išlo u osnovnu školu.

Uslijed potresa tisuće je djece na Haitiju smrtno stradalo, a preživjeloj je djeci potrebna pomoć u obliku hrane, pitke vode, skloništa, liječničke pomoći i zaštite.

UNICEF u Hrvatskoj pozvao je građane na donacije i solidarnost s djecom i obiteljima Haitija putem interneta i žiro računa (2360000-1500124852, poziv na broj 2010-072-98). Tim je kanalima do sada prikupljeno 953 tisuće kuna.
Sve o temi: Gibonni | Potres na Haitiju | UNICEF
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop