HUGPD I UNICEF

Simpozij o Grupama za potporu dojenja

Foto: tportal.hr

Datum objave:
14.12.2009 14:54

Autor: Unicef/tportal.hr

Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova

Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu

Znate li da tek 30 posto majki danas doji svoje dijete prvih 6 mjeseci života, kada je majčino mlijeko neophodno za zdravlje i razvoj djeteta. Velik broj, zbog nedostatka znanja i pomoći svoje okoline, odustaje već nakon prvog mjeseca kada imuni sustav djeteta nije još dovoljno razvijen i za što mu je majčino mlijeko neophodno

Hrvatska udruga grupa za potporu dojenja (HUGPD) nastala je s ciljem okupljanja grupa za potporu dojenja i poticanje osnivanja novih (trenutno ih, na području RH, postoji ukupno 97), a osim organizacije postojećih i poticanja novih grupa, Udruga redovito organizira edukacije za patronažne sestre vezane uz važnost dojenja i način osnivanja grupa. Patronažne sestre pak prepoznaju važnost ove alarmantne situacije koja je zadnjih godina znatno smanjila učestalost isključivog dojenja u prvim mjesecima djetetova života.

Tu važnu inicijativu prepoznao je i UNICEF Hrvatska koji se pridružio u organizaciji simpozija Grupe za potporu dojenja – više dojene djece. Simpozij će se održati u utorak, 15. prosinca u zagrebačkom hotelu Aristos s početkom u 10 sati.

Grupe funkcioniraju na način da se majke okupljaju u prostorijama njima pripadajućeg Doma zdravlja ili u svome domu gdje u razgovoru s patronažnom sestrom i izmjenjivanjem međusobnih iskustava budu potaknute na isključivo dojenje do 6. mjeseca djetetova života, te dojenje uz dohranu sve dok dijete dojku traži.
Sve o temi: UNICEF | HUGPD | dojenje
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop