10 GODINA ZAJEDNO

Akcija za gradove i općine po mjeri djece

30.11.2009 u 13:48

Bionic
Reading

Na samu 20. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta, gradovi Čazma, Dugo Selo, Slavonski Brod, Šibenik i općina Križ svečano su proglašeni prijateljima djece

Tako je na tradicionalnom godišnjem Savjetovanju akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, koja ove godine slavi svoj deseti rođendan, obitelj gradova i općina u kojima se ostvaruju prava djece narasla na 24 člana. Tom prigodom, predstavljajući svoje aktivnosti, djeca iz dječjih vijeća oduševila su okupljene predstavnike Zagreba, kao grada-domaćina, drugih gradova, općina, institucija, uzvanika iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Jana Van Gilsa, predsjednika Mreže europskih gradova prijatelja djece.

Razmjenjujući iskustva i najbolje želje za nastavak unapređivanja dječjih života, okupljeni su se podsjetili na to da su samo ona mjesta koja su prijateljska za život djece dobra mjesta za život ljudi svih uzrasta. Zato će UNICEF nastaviti podupirati ovu akciju u nadolazećim godinama kako bi djeca u sve urbaniziranijem i gušće naseljenome svijetu imala priliku ostvariti svoja prava i razvijati se.