ČARI DJETINJSTVA

Dječji filmovi koje obožavaju i domaće zvijezde

Izbor najdražeg domaćeg filma iz djetinjstva vratio je na trenutak i naše poznate glumce u vrijeme odrastanja i izmamio im osmijeh na lice. Goran Grgić, Kristina Krepela, Mirna Medaković, Damir Markovina, Dejan Aćimović, Gordan Bogdan, Marijana Mikulić odabrali su svoj omiljeni film uz koji su odrasli i tako su zajedničkim snagama poduprli 4. Festival o pravima djece, koji će se u studenom održati u Osijeku

Glumci su birali između osam ponuđenih filmova: Družba Pere Kvržice (1970.), Vlak u snijegu (1976.), Tajna starog tavana, (1984.), Čudesna šuma, (1986.), Vuk samotnjak (1972.), Imam dvije mame i dva tate (1968.), Kapetan Mikula Mali (1974.) i Čudnovate zgode Šegrta Hlapića (1996.).

Besplatna projekcija pobjedničkog filma održat će se 11. studenoga u kinu Tuškanac. U tjedan dana od početka glasovanja pristiglo je više od 1300 glasova iz cijele Hrvatske za najdraži film iz djetinjstva na tportalu.

Akcija 'Izaberite najdraži film' uvod je u Festival o pravima djece koji Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizira u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Četvrto izdanje Festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc.Ive Josipovića.

Festival će se paralelno održati u osam gradova, a većinu aktivnosti ugostit će Grad Osijek. Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj budući da je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima.

Osim najdražeg filma glumci su svoju potporu iskazali i snimajući naraciju za sve filmove koji će biti prikazani na festivalu, kako bi ih mogla pratiti slijepa i slabovidna djeca te odrasli. Više informacija o Festivalu potražite na www.festivalopravimadjece.org.
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop