NOVA PUBLIKACIJA

Što nam djeca govore o udomiteljstvu

05.06.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u utorak, 5. lipnja, u 11 sati u Hotelu International predstavlja publikaciju 'Što nam djeca govore o udmiteljstvu'

Publikacija koju UNICEF predstavlja donosi rezultate istraživanja čiji je osnovni cilj upoznavanje i razumijevanje udomiteljstva iz perspektive udomljenog djeteta, kao i biološke djece udomitelja te odraslih s ranijim iskustvom udomljavanja.

U predstavljanju sudjeluju
- potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić,
- predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidović, te
- prof.dr.sc. Antonija Žižak, voditeljica tima i urednica publikacije.

Obzirom na nužnost dječje perspektive u svim stvarima koje se tiču djeteta, te činjenicu da se ta perspektiva nedovoljno propituje i uzima u obzir prilikom donošenja odluka koje se tiču djece, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, angažirao je stručni tim s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof. dr. sc. Antonije Žižak, za provedbu ovog istraživanja s djecom.

Publikacija donosi niz preporuka za stručnjake, donositelje odluka, udomitelje i udomljenu djecu, a koje su proizašle iz specifičnih iskustava djece – sudionika istraživanja. Predstavljanjem na ovaj način prikupljenih iskustava djece i danih preporuka, želimo doprinijeti daljnjem razvoju kvalitete udomiteljstva u Republici Hrvatskoj.