MNOGOBROJNI POSJETITELJI

Uspješno završen Festival o pravima djece

Projekcijom grčkog filma 'Igra se mora nastaviti' večeras u riječkom Art- kinu Croatia svečano je zatvoren treći Festival o pravima djece

Osim filmskih projekcija u gradu Rijeci, ovogodišnjem domaćinu festivala, održane su i radionice u vrtićima i osnovnim školama na temu 'Igrajmo se zajedno', 'Moj posebni prijatelj od vrtićkih dana' te 'Govorimo o mogućnostima'.

Program Festivala o pravima djece, u četiri je dana posjetilo gotovo 3000 osoba, a više od 30 filmova iz Hrvatske i svijeta, djece, mladih i odraslih autora prikazano je, i u dvoranama kina Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Osijeku i Splitu. Uz gostovanja 12 filmskih družina iz Hrvatske, u programu Festivala gostovao je Leslaw Dobrucki, redatelj poljskog filma 'Mala nevjesta'.

Ovogodišnji Festival bio je i prvi inkluzivni, što znači da je cijeli program bio prilagođen osobama s poteškoćama sluha ili vida. U naraciji filmova za slijepe osobe sudjelovali su i vodeći hrvatski glumci: Goran Grgić, Ankica Dobrić, Damir Markovina, Kristina Krepela te riječki glumac Denis Brižić.
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop