SVEČANO OTVORENJE

Poznati umjetnici podržali Festival o pravima djece

Djeca riječkih vrtića i dječjih filmskih družina iz cijele Hrvatske u Art-kinu Croatia svečano su otvorila treće izdanje 'Festivala o pravima djece'. U tome su im pomogli Marko Tolja, Ana Vilenica i Adrian Osmani

Na svečanom otvorenju 'Festivala o pravima djece' prisutne su pozdravili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predstojnica hrvatskog UNICEF-a Lora Vidović, tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić Škarica te predstavnica Ureda pravobranitelja za djecu, Danijela Žagar.

Festival je otvoren dokumentarnim filmom 'Hrc', koji dolazi iz dječje filmske družine Osnovne škole 'Ivana Perkovca' i Filmskog kino i video kluba Zaprešić.

U četiri dana biti će prikazano više od 30 filmova iz Hrvatske i svijeta, djece, mladih i odraslih autora u dvoranama kina Cinestar u 6 hrvatskih gradova. Uz gostovanja 13 filmskih družina iz Hrvaske, u programu Festivala sudjeluju i dva odrasla autora. Na večerašnjoj projekciji filma 'Mala nevjesta', posjetitelji Festivala u Rijeci imat će prilike razgovarati s Leslawom Dobruckim, redateljem, a u četvrtak navečer s Argyrisom Tsepelakisom, autorom nagrađivanog grčkog filma 'Igra se mora nastaviti'.

'Jezik filmskog stvaralaštva razumijemo svi bez obzira u kojem dijelu svijeta i na koji način živimo. Riječi ovog jezika nisu uvijek jednako lijepe. Ponekad su zabavne i smiješne, ponekad tople i dirljive, a katkad ih nije lako čuti. Izrazito mi je drago da smo kroz Festival učinili da te riječi čuju, svi oni, koji ih žele čuti', izjavila je povodom otvaranja Festivala, umjetnička direktorica Tatjana Aćimović.

Svojim su dolaskom na svečano otvaranje Festivala podržali i vodeći hrvatski umjetnici poput Damira Urbana, Alena Liverića, Rade Šerbedžije i Dejana Aćimovića.
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop